7 °C Budapest

Újabb trükkök: ilyen könnyen lopnak meg, ha utazol

2015. május 30. 13:02

Kedves taxisofőr? Telefonáló pénztáros? Ez mind természetesnek tűnik, pedig könnyen előfordulhat, hogy egy átverés áldozatává váltunk a nyaralás alatt. Itt van 10 újabb trükk, amit világszerte bevetnek a szemfüles fosztogatók.

Már többfélé átverést mutattunk be, amivel könnyedén kifosztják a turistákat a tolvajok. Ám a kreativitásnak nincs határa, akadnak még trükkök, a listát a Just The Flight segítségével gyűjtöttük össze. Ezekre különösen figyelj a nyaralás alatt.

1. Rózsa a barátnőnek

Előfordulási hely: Párizs, Róma, Barcelona

Itthon is gyakran belefuthatunk szemtelen árusokba. Ám külföldön is előfordulhat, amikor a pároddal kettesben sétáltok, odalép hozzátok egy férfi és átad egy rózsát a páros női tagjának. Ekkor ezért kénytelenek vagyunk boros árat fizetni, ha jó színben szeretnénk feltűnni.

2. A talált gyűrű

Előfordulási hely: Párizs

Egy nő pontosan előtted felvesz egy gyűrűt az útról, majd megkérdezi, hogy a tiéd-e. Amikor elmondod neki, hogy nem, akkor megnézi alaposabban a gyűrűt és megállapítja, hogy igazi aranyból van (természetesen ez nem igaz). Ezért megpróbálja eladni neked nagyon kedvező áron, ám az így is sokkal drágább, mint amennyit a gyűrű valójában ér.

3. Utcai játék

Előfordulási hely: London, Párizs

A külföldi nagyvárosokban az utcán rengeteg előadót látni, az egyik leggyakoribb, amikor valaki az "itt a piros hol a piros" játékkal próbálkozik. Általában sok ember veszi körül és nézi, hogyan trükközik. Pont ebben van a csel, ugyanis a többi néző a csaló bűntársa, és amíg te a játékra koncentrálsz, ők könnyedén kizsebelnek.

4. A cipőtisztító

Előfordulási hely: Isztambul

Véletlenül pont eléd esik le egy cipőtisztító kefe, azonban amikor felveszed és visszaadod a tulajdonosnak, akkor ő megköszöni és gyorsan elkezdi fényesíteni a cipődet. Látszólag, ez csak egy kedves gesztus a részéről, azonban a végén pénzt fog érte elkérni.

5. Rossz visszajáró

Előfordulási hely: Ázsia

Amikor ismeretlen külföldi pénz kerül a kezünkbe, akkor könnyen összezavarodhatunk. Ezt használhatja ki a taxisofőr a pénztáros vagy a pincér. Ha nem vagyunk eléggé figyelmesek, gyorsan megkapjuk a visszajárót, de az bizony sokszor kevesebb, mint amennyi valójában járna.

6. Az eltűnő taxisofőr

Előfordulási hely: Las Vegas

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Amikor megérkezel a repülőtérről a szállodába, akkor a taxisofőr felajánlja, hogy majd ő segít kipakolni a bőröndöket a csomagtartóból. A sofőr kipakolja a táskákat, majd gyorsan visszaül a kocsiba és elhajt. Ugyanis egy kisebb csomagot benne felejt a csomagtartójában.

7. A telefonáló pénztáros

Előfordulási hely: Barcelona

A boltban telefonáló pénztáros igen veszélyes lehet. Ugyanis mialatt kiszolgál téged, csak úgy tesz, mintha telefonálna, közben lefényképezi a bankkártyád adatait vagy a PIN kódodat, hogy később, akár ellopva a kártyádat visszaélhessen vele.

8. Az ingyen masszás

Előfordulási hely: Barbados, Bahamák

Épp a tengerparton fekszel, amikor odajön hozzád egy idegen és felajánlja, hogy megmasszíroz téged. Amennyiben visszautasítod, akkor is elkezd masszírozni és azt mondja, hogy ez ingyenes bemutató. Ám később nem tágít mellőled és zaklatni fog, hogy fizesd ki a masszázst.

9. A törött kamera

Előfordulási hely: Világszerte

Valaki megkér téged, hogy csinálj róla és a barátairól egy közös képet. Ehhez odaadja a fényképezőgépét, ami később kiderül, nem működik. Amikor megpróbálod visszaadni, akkor a csaló leejti a gépet, és azt mondja, hogy a te hibád volt. A baráti társaság egyből pénzt kér a javításért, amire nehéz nemet mondani. Ha nem fizetsz, akkor kizsebelnek a nagy felfordulás közepette.

10. A szoba ellenőrzés

Előfordulási hely: Barcelona, Madrid

A szállodai szobádban két ottani dolgozónak öltözött ember kopogtat. Azt mondják, csak rutin ellenőrzésre jöttek, azonban amíg az egyik szóval tart téged, addig a másik ellopja az értékeidet.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem