7 °C Budapest

Újabb részletek érkeztek a Városligeti gigaberuházásról

2014. október 30. 11:32

Jővő áprilisra összeáll a teljes kép az öt új múzeumi épületről, amely a Liget Budapest projekt része lesz - jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa. Baán László tarthatónak látja a múzeumi negyed 2018 tavaszi átadását. Beszélt a Szépművészeti Múzeumban péntektől látogatható Rembrandt-kiállításról is.

A végéhez közeledik a városligeti múzeumi negyed új épületeire kiírt tervpályázat elbírálása - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Egy hónap múlva lesz a nemzetközi zsűri ülése ismét, ahol döntenek minden egyes épület esetében a győztesről és a helyezettekről, tehát most már finisben vagyunk. Most adják be rövidesen a második fordulósok a végső, mélyebben kidolgozott épületterveket, rajzokat, ez alapján dönt majd a zsűri

- fogalmazott a miniszteri biztos.

A Városliget zöldterületének fejlesztésével párhuzamosan öt új, legfeljebb 25 méter párkánymagasságú múzeum épül a park szélein és a Városligetben lévő, de elbontásra ítélt épületek helyén. A Néprajzi Múzeum, a FotóMúzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum az Ötvenhatosok terén, a Magyar Zene Háza a ma már romos Hungexpo épületek helyén, az Új Nemzeti Galéria pedig a Petőfi Csarnok helyén épül fel 2018 tavaszáig.

Baán László kiemelte: négy épület esetében minden bizonnyal eredményt hirdetnek majd, az új Nemzeti Galéria esetében azonban a zsűri azt mondta, hogy nem érkezett igazán kiemelkedő pályamű.

Baán László beszámolt arról, hogy ezúttal egy meghívásos pályázatot írnak ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Megkerestünk és nagyon pozitív visszhangot kaptunk néhány világhírű tervezőtől, a nevek egy hét múlva nyilvánosak lesznek. 5-6 eleve meghívott tervezőiroda lesz a pályázatnál, és 4-5 helyre lehet pályázni. A referenciák alapján tehát összesen 10 meghívottal kell számolni

- tette hozzá.

A Szépművészeti Múzeum főigazgatója szerint tartható a Liget Budapest 2018-as átadása.

A Városliget fejlesztése már idén elkezdődött, a megnövelt költségvetésből gazdálkodó Főkert több ezer új növényt ültetett ki a parkba, elindult a Városligeti-tó rehabilitációja és vízminőségének javítása, megújult a leromlott állapotú padok nagy része, és még idén felújítják az Iskolások játszóterét, de 200 új hulladékgyűjtő is kikerül a ligetbe, ahol a járdák burkolatának javítása, cseréje is megtörténik majd.

Baán László beszélt a Szépművészeti Múzeumban péntektől látogatható Rembrandt-kiállításról is. A tárlat több mint 100 festő 178 alkotását vonultatja fel. A közönség húsz Rembrandt-művel és három Vermeer-festménnyel találkozhat.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm