12 °C Budapest

Top 25: ezek az idei legjobb úti célok turisták milliói szerint

2017. március 23. 17:10

A világ egyik legnagyobb nemzetközi utazási véleményoldalán több millió nyaraló értékelte Európa városait. Az utazók értékelése alapján elkészült a rangsor: mutatjuk a 25 legjobbat.

A Tripadvisor nemzetközi utazási véleményoldal idén is kiosztotta a legjobb úti céloknak járó díjat. A lista segítségével talán könnyebben dönthetsz, Európa melyik városába menj nyaralni idén, ha élményekre vágysz. A toplista 11. helyén egyébként Budapest áll.

25. Moszkva, Oroszország

Minden szempontból Oroszország központi városa Moszkva. Az országra jellemző ellentmondások itt egészen végletesen mutatkoznak meg, és jól megfér egymás mellett az ősi és a modern. Akit a történelem és az építészet vonz, annak mindenképp érdemes ellátogatnia az orosz fővárosba, de a lazább, és könnyedebb programok kedvelői sem fognak csalódni.

24. Göreme, Törökország

Ez a vulkáni sziklába vájt város a kapuja az UNESCO Világörökség részét képező hatalmas nemzeti parknak. A táj a kéményszerű sziklaképződményekről híres, de a 10. századi barlangtemplomokat is érdemes megnézni. Nagyon népszerű a hátizsákos turisták körében.

23. Valletta, Málta

Málta fővárosa egy élettel teli, nyüzsgő város, tele 16. századi katedrálisokkal, palotákkal és erődítményekkel. A legfontosabb régészeti látnivaló hipogeum sírtemplom romjai; a föld alatti nekropolisz a világ egyetlen történelem előtti föld alatti temploma.

22. Dublin, Írország

A Guinness finomabb Dublinban. Egyébként az egész család számára nagyon jó úti cél, de a tudóstípusok és a vásárolgatók is jól választanak, ha ide látogatnak.

21. Madeira, Madeira - szigetek

20. Edinburgh, Egyesült Királyság

Igazi kulturális kincsesbánya kelta és középkori történelemmel. Művészeti fesztiválok, sportesemények, és helyi pubok is bőven akadnak a városban, és kihagyhatatlan élmény a Scotch whisky, csakúgy, mint bátran megkóstolni egy tányéron gőzölgő, hurka és disznósajt keverékére emlékeztető haggist.

19. Velence, Olaszország

Az utazók szerint Velencét mindenkinek látnia kell egyszer az életben. A gondolákat, a palotákat, és a jó éttermeket nem szabad kihagyni.

18. Rodosz, Dodekanészosz

Az északi és keleti partot hotelek tornyai szegélyezik. A sziget többi partját apró falvak és üdülőhelyek népesítik be. Akár strandolni, akár bárokban ücsörögni, akár ókori nevezetességeket látni jön, Rodosz mindháromban bővelkedik.

17. Korzika, Franciaország

A kellemes és könnyed kis francia sziget a bulizóknak és a nászutasoknak is jó úti cél. Ha igazi korzikai élményre vágysz, szállj fel a hegyeken keresztül a tengerpartra közlekedő vonatra, amely bájos falvak és békésen legelésző tehenek mellett halad el.

16. Szantorini, Kükládok

Ragyogó fehér épületek, zafírszínű víz - itt biztosan nyugalomra lelsz a homokos tengerparton, vagy a vidéki falvak utcái bóklászva.

15. Firenze, Olaszország

A művészettörténészek álma Firenze: galériák, múzeumok, freskók. A toszkán konyha szépségei pedig nem véletlenül híresek világszerte.

14. Tenerife, Kanári-szigetek

Gyönyörű strandok, hegyek, és hátborzongató túraútvonalak. Ha igazi tenerifei ízre vágysz, kóstold meg a helyi banánt, és a friss helyi házi sajtokat.

13. Mallorca, Baleár-szigetek

Álomszép sziget ma nagyon népszerű a tavaszi szünetben strandolni vágyók körében, rengeteg gyermekprogram van itt. A Marineland élménypark delfin- és fókabemutatói, illetve gyermekstrandja az egész családnak jó móka.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

12. Berlin, Németország

Berlin igazi divatdiktátor a nagyvárosok között, legyen szó konkrétan a divatról, az építészetről, vagy akár feszültséggel teli politikatörténetéről.

11. Budapest

10. Amszterdam, Hollandia

Amszterdam igazi kerékpáros város, annak ellenére, hogy a labirintusszerű utcákon kissé kaotikus végigbiciklizni. Ha a sétánál marad, biztosan nem fog csalódni.

9. Lisszabon, Portugália

Lisszabon múzeumai a portugál főváros gazdag történelmét és kultúráját éltetik. Ha itt jársz, semmiképp ne hagyd ki a Padrao dos Descobrimentos műemléket, de a Szent Jeromos-kolostort és az UNESCO világörökség részét képező Belém-tornyot se.

8. Szentpétervár, Oroszország

Oroszország második legnagyobb városa, Szentpétervár az ország kulturális központja. A Néva folyó torkolatára épített Szentpétervár olyan sok művészeti élménnyel, éjszakai szórakozási lehetőséggel, elegáns étteremmel és kulturális úti céllal várja a látogatót, hogy érdemes több alkalommal is felkeresni.

7. Isztambul, Törökország

Mecset, bazár, igazi török fürdő, szép épületek, egy kis barátságos alkudozás. Sétálj át a Galata-hídon, és nézd meg a Miniatürk park miniatűrjeit. A nagy bazár több ezer üzlettel vár, az egyiptomi vagy fűszerbazár fűszerektől és gyümölcsöktől illatozik.

6. Prága, Csehország

Remek úti cél azoknak, akik beleuntak a sok strandolásba, és ezúttal inkább a kultúrába kívánnak fejest ugrani. Akár egy egész napot is rászánhatsz a prágai várra, majd a legyalogolt energiát egy klasszikus cseh kocsmában elköltött, bőséges vacsorával pótolhatod.

5. Barcelona, Spanyolország

Barcelona kissé szürreális, ami nem meglepő, hiszen Salvador Dali is időzött itt, a város épületei közül pedig többet a spanyolországi katalán építész, Antoni Gaudí tervezett. Gaudí Szent Család-templomát nem szabad kihagyni, ahogy a szangriát és a tapaszt se.

4. Kréta, Görögország

Régészeti és mitológiai kincsekben gazdag Kréta, az olümposzi istenek királyának szülőhelye és a modern európai civilizáció bölcsője. Mindenkinek érdemes ellátogatni ide.

3. Róma, Olaszország

Róma nem egy nap alatt épült, és bejárni sem lehet egyetlen nap alatt. A város terein, szabadtéri piacain és hihetetlen történelmi nevezetességeinél sétálva olyan érzésünk támad, mintha egy hatalmas szabadtéri múzeum kiállítótermeiben járnánk.

2. Párizs, Franciaország

Eiffel-torony, Diadalív, croissant, Szajna-part, Louve, Notre Dame - ezeknél több érvre nincs is szükség, hogy miért érdemes Párizsba utazni.

1. London, Egyesült Királyság

Itt mindenki számára mást jelent a tökéletes nap: annyi biztos, hogy a kultúrarajongók, a divatőrültek, az ínyencek, és a zene- és könyvrajongók is megtalálják mindazt, amitől felejthetetlen lesz a kirándulásuk.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm