7 °C Budapest

TOP 11: ezekben az országokban a legjobb most élni

2016. november 13. 13:00

Általános jólét, anyagi biztonság, színvonalas oktatás, gyönyörű környezet - kiderült, hol a legjobb az emberek életminősége.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) a közlemúltban megjelentette a 2016-os "Jobb élet indexét", ami azt mutatja be, hogy melyik országban a legjobb az emberek életminősége.

Ennek elkészítéséhez 34 országban 11 szempontot vizsgáltak, úgy, mint a jólétet, beleértve a munka és a magánélet egyensúlyát, a pénzügyi helyzetet, a biztonságot, az oktatást, és a környezet minőségét. Ezekhez felhasználták az ENSZ, a nemzeti statisztikai hivatalok és a Gallup Organization adatait is.

Az alábbi országok érték el a legmagasabb pontszámot minden kategóriában.

11. Hollandia

Ebben az országban az az írástudók aránya az egyik legnagyobb a világon. Az OECD megállapította, hogy a holland diákok átlag feletti pontszámot értek el a matematikai, tudományos és a szövegértési teszteken. 

10. Izland

A munkanélküliség több, mint egy éve 0,7 százalékkal alacsonyabb az OECD-átlagnál, ami 2,6 százalék.

9. Az Egyesült Államok

Az egy háztartásra jutó átlagos jövedelem 41 071 dollár (11 705 235 forint 285 forintos napi árfolyamon számolva) évente, ami a legmagasabb az OECD tanulmány szerint.

8. Finnország

Finnországban a munkavállalóknak csak a 4 százaléka szokott túlórázni, ami sokkal alacsonyabb, mint a 13 százalékos OECD-átlag.

7. Új-Zéland

Környezetvédelem szempontjából az élen áll az ország, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása alacsony az országban.

6. Svédország

A svédek aktívan részt vesznek az ország ügyeiben, és élnek állampolgári jogaikkal. A legutóbbi parlamenti választáson 83 százalékos volt a szavazók részvételi aránya.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

5. Kanada

Ebben az országban az egyik legmegfizethetőbb a lakhatás.

4. Svájc

A munkanélküliségi ráta 3,1 százalék körül mozog, ami a világon az egyik legalacsonyabb.

3. Dánia

Magas a fizetett szabadságok aránya, átlagosan egy dolgozó dán évente 5 hetes fizetett szabadságot kap. A teljes munkaidőben dolgozók pedig a munkanapok 66 százalékát személyes ügyeikkel tölthetik, tehát nem dolgoznak. (Úgy tűnik, a 8 órás munka itt tényleg annyi.)

2. Ausztrália

Az ausztráloknál erős a közösségi érzés, az állampolgárok 95 százaléka úgy véli, hogy baj esetén van kire támaszkodnia.

1. Norvégia

Az ország abszolút a csúcson áll, nagyon jó a norvégok élete. Itt a legtöbb a munkahely, magas szintű az oktatás, és 82 év a várható élettartam.

Facebook beágyazáshttps://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpenzcentrum%2Fposts%2F10154737679908762%3A0&width=500

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem