15 °C Budapest

Tényleg ezek a balatoni strandok a tolvajok kedvencei?

Pénzcentrum
2015. július 24. 15:02

Negyedével kevesebb bűncselekmény történt az előző évhez képest a Balaton melletti településeken. A legveszélyesebb mégsem az a nyaralóhely, ahol a legtöbb a bűneset - írja a Metropol.

Balatonkenesén, Balatonfűzfőn és Keszthelyen történt a legtöbb bűncselekmény a vendégek számához viszonyítva a 2014-es nyári szezonban a Balaton környékén a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján. Balatonkenesén összesen 60 bűncselekményt regisztráltak tavaly júniusban, júliusban és augusztusban, ám mivel a vendégek száma csupán 3359 volt, ezer vendégre csaknem 18 bűncselekmény jutott.

Ehhez képest Balatonfüreden 123 bűncselekményt regisztráltak, viszont a vendégek száma harmincszorosa volt (96 ezer fő) a Kenesén vendégeskedőknek, így egy turistára csak 1,28 bűncselekmény jutott.

Ugyan ezek a számok elsőre ijesztőek lehetnek, azonban a bűncselekmények száma 20-25 százalékkal csökkent tavaly óta.
Forrás: Metropol


Nyáron egyébként a balatoni megyék rendőrkapitányságai megerősítették a rendőri jelenlétet, hiszen a helyi kapitányságok képtelenek lennének ellátni a feladatukat. A vakáció időszakára 50 százalékkal növelték meg a rendőri jelenlétet, sőt, 130 készenléti rendőr is a tó mellett teljesít szolgálatot.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem