Szuperolcsó nyaralás: ha még nem tudod, hova utazik a család

2015. július 28. 06:01

A külföldi nagyvárosok helyett sokan keresnek kikapcsolódást hangulatos magyar falusi szálláshelyeken. Nem véletlen, hiszen megkímélheti a pénztárcáját az, aki idén a város zajától távol tölti a szabadságát. Mutatjuk az olcsó szállásokat.

Több éves csökkenés után 2014-ben határozott növekedés volt megfigyelhető a falusi szálláshelyek forgalmát illetően. A tavalyi évben országos szinten több mint 10 százalékkal nőtt a vendégek száma. A statisztikák szerint 2014-ben összesen 133 ezer vendég 374 ezer vendégéjszakát töltött el falusi vendégszállókban.

KATTINTS! TOP25: ezek a legjobb falusi szálláshelyek Magyarországon

Nyáron a vízpart közeli helyeké a főszerep, kedvelt környéknek számít a Tisza-tó, a Körösök vidéke és a Szálka tó - Tolna megyében. A meleg elől sokan keresnek menedéket a hűvös hegyvidékeken is, itt népszerű területnek számít a Bükk, a Mátra és a Mecsek.

Jellemzően nagyobb családi összejöveteleket vagy céges csapatépítő rendezvényeket tartanak a falusi vendégházakban. Az olcsó árak mellett sokakat vonz a természet közelsége és a különleges bánásmód is

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Horváth Balázs, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) munkatársa.

Mennyibe kerül?

A falusi szálláshelyek átlagosan 3 500 forintba kerülnek fejenként egy éjszakára. A drágább szállásokért 6 000 -7 000 forintot kérnek, a határ azonban a csillagos ég. Az olcsóbb házaknál pedig 2 000 forintot kell fizetnünk egy éjszakáért.

A legolcsóbb megoldás, ha az egész házat kibéreljük, egy 8 - 10 férőhelyes szállás akár 15 000 forintért a miénk lehet.

A legtöbb helyen reggelivel együtt is kérhetjük a szállást, ez általában plusz 500-1000 forintba kerül naponta. Ebéd és vacsora azonban kevés helyen kérhető, ugyanis szigorú előírásoknak kell megfelelni ezeknek a biztosításához, a feltételeknek pedig kevés szálláshely tud eleget tenni.

A Nemzeti Tanúsító Védjegy

A FATOSZ által létrehozott és működtetett védjegy alapvető célja, hogy garanciát nyújtson a szálláshelyek megfelelő színvonalára. A 2 800 falusi vendégház közül jelenleg valamivel több mint 1 000 szálláshely rendelkezik "napraforgó" minősítéssel. A szállodák csillagaihoz hasonlóan a falusi vendégházaknál 1-4-ig találkozhatunk napraforgó jelöléssel, amely a besorolás után még 5 évig érvényes. Az éjjeli szekrény vagy polc például már az 1 napraforgós szálláshelyeken is kötelező, de ebből tudhatjuk meg azt is, hogy lesz-e a szálláshelyen vízforraló vagy mikrohullámú sütő. Az, hogy melyik jelöléshez pontosan milyen felszerelés tartozik ITT olvasható.

Falusi szálláshelyek

Megnéztük a falusi szálláshelyek kínálatát és összegyűjtöttünk néhány pénztárcakímélő ajánlatot, amelyek igazi vidéki élményt nyújtanak. Az itt található szálláshelyek is napraforgós minősítéssel rendelkeznek.

Göcsej-Gyöngye és Göcsej-Szíve Vendégház - Kustánszeg

Saját sóbarlang, házi sültek a kemencéből, kirándulás, kerékpártúra a Göcsejben, strandolás és horgászat a közeli tóban. A vendégházak a Göcsej egyik legeldugottabb csendes erdőkkel, dombokkal tagolt részén helyezkednek el, gazdag növény- és állatvilággal.
Ára felnőtteknek 5000 Ft/fő/éj
Ára gyermekeknek 3500 Ft/fő/éj
Napraforgók száma: 4

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Eszter-Tanya - Csorvás

Az Eszter-Tanya Magyarország délkeleti részén, Békés megyében, Orosháza és Békéscsaba között, Csorvás határában fekszik, amely a tanyasi élet hangulatát idézi a körülötte lévő erdővel. Lehetőség van megkóstolni a BIO-ételeket, melyek helyben termelt zöldségekből készülnek.
Ára 3500 Ft/fő/éj
Napraforgók száma: 3

Mykolárium - Vámosmikola

A Mykolárium Vendégház Vámosmikolán Költészetek Háza, Galéria és falusi szálláshely is egyben. Az újjáépített, tetőtérrel bővített régi parasztház három kényelmes, fürdőszobás vendégszobát kínál. Az udvarban lehetőség van bográcsozásra, szalonnasütésre.
Ára 4000 Ft/fő/éj
Napraforgók száma: 4

Szent Márton Vendégház - Berettyóújfalu

A tanyagazdaságba látogatók amellett hogy megtekinthetik a fűszerkertet, konyhakertet és a házi- és haszonállatokkal kapcsolatos teendőket, részesei lehetnek egy felejthetetlen horgászatnak, vadászatnak, de összemérhetik tudásukat lóháton, akár íjászkodásban.
Ára 3000 Ft/fő/éj
Napraforgók száma: 4

Manó Vendégház - Pázmánd

Pázmánd Fejér megyében, a Velencei-tótól mindössze tíz kilométerre fekvő, jól megközelíthető település. Tökéletes választás, ha tóparthoz közel kíván nyaralni - olvasható a falusiturizmus.hu oldalon.
Ára felnőtteknek 3000-4000 Ft/fő/éj
Ára gyermekeknek 1500-2000 Ft/fő/éj
Napraforgók száma: 4

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm