16 °C Budapest

Szakállas trükk: így fosztják ki a budapesti tömegközlekedőket

2015. december 1. 16:30

Veled is előfordult már, hogy nem adott vissza a BKK automata?  Elképzelhető, hogy nem az automatával van baj, hanem téged is egy szakállas trükkel próbáltak átejteni.

Érdekes esetre hívta fel a figyelmet egy  tumblr felhasználó, akivel a Keleti Pályaudvarnál történt meg az alábbi szori:

Tegnap reggel vártam a buszra, nincs jegyem, veszek. Ott az automata. Király. Megnyomogatom a cuccokat, 350 Ft. a jegy, dobok bele kettő darab kétszázast. Várok az áldásra. Kijött a jegy. Hol az 50 forintom? Már majdnem szétrúgtam a gépet, majd belenéztem. Ott volt a műanyag fecni.

Ha nem adott vissza a gép, akkor mindenképpen érdemes belenézni az automatába, nehogy mi is hasonlóan járjunk. Egyébként nem muszáj pénzzel fizetni, lehetőség van bankkártyás, vagy paypass-os fizetésre is az automatáknál. Illetve ha velünk is hasonló eset történik, akkor felhívhatjuk a BKK ügyfélszolgálatát is.

Megszólalt a BKK!

"A Budapesti Közlekedési Központ lépéseket tesz, hogy ügyfelei biztonságosabban vásárolhassák meg a közösségi közlekedés igénybevételéhez szükséges jegyeket és bérleteket. A készülékek folyamatos ellenőrzésén, valamint biztonsági kamerák üzembehelyezésén kívül egy szoftvermódosítás segítségével igyekszik megakadályozni ennek lehetőségét. A bankjegyvisszahúzásra vonatkozóan augusztus végén bevezettünk egy szoftverfrissítést, amely során a BKK jegy- és bérletkiadó automata 60 másodperc múlva visszahúzza a visszajáró bankjegyet (eltömítés esetén is), így az utasunk jogos visszajárója nem jut illetéktelenek kezébe. A szoftver bevezetése óta nagymértékben csökkent az ilyen visszaélések száma.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az utóbbi időben sajnos azt tapasztaljuk, hogy egyesek az automaták pénzérmekiadó nyílását tömítik el, így akadályozzák meg, hogy a visszajáró aprópénz a jegykiadó tálcába jusson. A Budapesti Közlekedési Központ és az üzemeltető, T-Systems Magyarország Zrt. jelenleg is közösen dolgozik egy olyan szoftveres és hardveres módosítás kifejlesztésén, amely bevezetésével meg tudja előzni az ilyen jellegű visszaéléseket.

A szoftvermódosításon kívül új biztonsági kamerákkal is elláttUk az automatákat annak érdekében, hogy az elkövetők mielőbb azonosíthatók legyenek, ugyanis a készülékek eltömítése és így a visszajáró pénz illetéktelen megszerzése is bűncselekmény, amely rendőrségi eljárás kezdeményezését vonja maga után. Az, aki ilyen okok miatt nem jut hozzá a visszajáró pénzhez, lehetőség szerint még a helyszínen lépjen kapcsolatba a BKK telefonos ügyfélszolgálatával, a 06 1 3 255 255 telefonszámon az 1-es majd 5-ös menüpontokat választva, vagy az automata kijelzőjén található díjmentesen hívható "Segítség" gomb megnyomásával. A BKK haladéktalanul intézkedik, minden bejelentést kivizsgál 30 napon belül, és a jogosnak bizonyuló esetekben visszatéríti az utasok számára az automatában maradt összeget" - nyilatkozta a 24.hu-nak a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK tippjeit IDE KATTINTVA olvashatjátok.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem