16 °C Budapest

Riasztást adtak ki: heves zivatarok, szél és jégeső is jöhet

2016. június 26. 12:04

Az ország több járásra másodfokú riasztásokat adott ki a heves zivatarok veszélye miatt a meteorológiai szolgálat szombaton kora este.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Baranya, Nógrád, Somogy, Vas és Zala megyében adtak ki narancssárga, vagyis másodfokú riasztásokat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jégeső is kísérhet, és rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Emellett több megyére adtak még elsőfokú figyelmeztetést a heves zivatar, illetve felhőszakadás veszélye miatt, miközben a hőség miatt is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szombat késő estig a délnyugati területeket összefüggő zivatarrendszer is elérheti, amelynek környezetében nagyobb területen is lehet viharos széllökés.

Vasárnap jön a lehülés. Heves záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik, hétfőre országszerte mérséklődik a kánikula, véget ér az idei nyár első hőhulláma - írja az Időkép.

A front vasárnap késő délután éri el nyugati a tájakat, mozgása lelassul fölöttünk, hétfő estére hagyja el kelet felé az országot. Átvonulását többfelé erősen megnövekvő gomolyfelhőzet jelzi majd, vasárnapra virradóra főként a Dunántúlon, majd napközben egyre többfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. Heves zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében.

Vasárnapaz ország nagy részén még 30 fok fölé melegszik a levegő, nyugaton maradhat 30 fok alatt a csúcshőmérséklet.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hétfőn kelet felé távozik a front

Hétfőnaz ország keleti felén további heves záporokra, zivatarokra kell készülni, a Dunántúlra megerősödő északi, északnyugati széllel már szárazabb levegő áramlik, majd késő estére keleten is megszűnik a csapadék. Jelentősen felfrissül a levegő, nagyjából 23 és 29 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Napos nyári idő jön

Kedden és szerdán újra napos, nyári időre van kilátás, legfeljebb kedden a keleti határ mentén fordulhat elő még futó zápor. A szél veszít erejéből. Frissebbek lesznek a reggelek, a nappali felmelegedés pedig kissé erősödik, szerda délutánra már 30 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Ismét nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 12:30
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem