Pofátlanul drága az étel a Szigeten - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. augusztus 17. 18:00

Aki rajongó, úgyis kimegy a Szigetre, ha megteheti. Azért nem árt lélekben felkészülni: ha iszunk és eszünk is, 10-20 ezer forintot is elverhetünk egy este alatt. Heti összefoglalónkból kiderül az is, hogy mikor kapnak pénzt a nyugdíjasok, illetve, hogyan foszthatnak ki az illegális pénzváltók.

Pofátlan kaják a Szigeten: 1300 ez a gagyi szendvics
Ha igazán spórolni akarunk egy fesztiválon, ne menjünk. De aki rajongó, úgyis kimegy, ha megteheti. Azért nem árt lélekben felkészülni: ha iszunk és eszünk is, 10-20 ezer forintot is elverhetünk egy este alatt.

Egyetlen kép, ami mindennél többet mond a NAV-ról

Elképesztően erős marketinggel van jelen az idei Sziget Fesztiválon a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV). Mutatjuk.

Fénysebességgel drágul a Sziget: itt vannak az árak

Fénysebességgel drágul a Sziget - egy év alatt a napi jegy 2000 forinttal, a dobozos sör 100 forinttal, a folyó bor pedig szintén 100 forinttal lett drágább.

Magyar nyugdíjasok százezrei kérdezik: mikor jön a pénz?
Akinek a számlájára utalják, már meg kellett, hogy kapja augusztusi nyugdíját, de a héten azok is számíthatnak a juttatásra, akiknek a postás viszi.

Az átverős pénzváltók 6 trükkje: így kopasztanak meg a csencselők

Nem múlik el nyaralási szezon úgy, hogy ne érkeznének hírek átverős valutaváltókról. Ezek a bűnözők általában a hivatalos váltók közvetlen közelében figyelik ki áldozataikat, és jóval kedvezőbb árfolyamot ajánlanak - a tranzakció azonban szite mindig komoly buktával végződik.

Milyen árak vannak az új Fradi-stadionban? + fotók
Vasárnap avatták a Ferencváros új stadionját: a Groupama Arénában a Pénzcentrum - a meccs mellett - az árakra is kíváncsi volt.

Tényleg nem tudunk majd hitelt felvenni, ha ezt bevezetik?

Nagy munkában van a jegybank: a hitelek THM-jének csökkentésén dolgoznak a Szabadság téren. Ez - bár elsőre jól hangzik a hitelesek számára - sok fontos kérdést felvet. Lehetséges-e például, hogy a lakosság is veszítsen a maximális kamatok csökkentésén? És egyáltalán: mekkora lehet hitelünk maximális THM-értéke most?

Sok bankkártyás nem tudja, hol a határ - aztán csak fizet és fizet

Sör 740 forintért, felesek 950-ért: idén még mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükben a fesztiválozóknak a Szigeten. De nemcsak a fesztiválokon, hanem a mindennapokban is bármikor felmerülhet a kérdés, hogy hány alkalommal fizethetünk egymás után PayPass-os bankkártyánkkal. Tényleg limitálják a bankok akár darabszámban, akár értékhatárban az egyérintéses kártyák használatát? Vagy 5000 forint alatt korlátlanul lehet fizetni a PIN kód megadása nélkül?

Nem akarsz szívni a dugóban? Itt a titkos út Balatonról

Na jóó, talán nem is annyira titkos az út, mégis sokan vannak, akik nem ismerik, vagy egyszerűen megfeledkeznek róla. Pedig fix 2-2,5 óra alatt haza lehet csorogni rajta Budapestre, nincs dugó, ráadásul gyönyörű.

Fizethet, aki beteg, fizethet, aki allergiás

Nem mindennapi anyagi nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki valamilyen ételallergiában vagy intoleranciában szenved. Az allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok száma szinte végtelen. A "mentes" élelmiszerek ára pedig sok esetben háromszorosa az eredeti termékekének.

Na ennyiért már neked is megérheti bankot váltani
Nem könnyű eligazodni a bankbetétek között mostanában, mivel az elmúlt két évben folyamatosan csökkentek a kamatok, viszont jelenleg várhatóan nem fog bekövetkezni további esés. Megnéztük, várhatóan mennyit kapunk a következő másfél évben a betétünkért.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem