18 °C Budapest

Milliós terhet kerülhetsz el, ha elég körültekintő vagy

2017. január 16. 17:30

A magyar síelőknek mindössze egyharmada köt utasbiztosítást síelésének idejére, holott Magyarországon a közelmúltban évente mintegy 1300 síbaleset történt, a szomszédos országokban pedig több mint 100 ezer hasonló esetet regisztráltak. A megfelelő biztosítás megkötése akár milliós terheket vehet le a vállunkról egy esetleges mentés, vagy külföldről történő hazaszállítás esetén.

A síszezon kezdetével magyarok ezrei indulnak el valamelyik síparadicsomba, a legtöbben kellő gyakorlat nélkül, felkészületlenül vágnak neki a téli sport űzésének, így a balesetek nagy része a szezon kezdetén következik be. A környező országok közül a legtöbb síbalesetet Ausztriában regisztrálják, ahol

szezononként közel 10 ezer a fejsérülések száma.

A leggyakrabban előforduló fej-, láb- és csuklósérüléseket az esetek nagy részében a "gyorshajtás", az ütközés vagy a nem megfelelően kiválasztott pálya okozza. Sokat tehetünk a síbalesetek kockázatainak csökkentéséért: fontos a megfelelő felszerelés, a védőeszközök (sisak, gerincvédő) viselése, valamint az alapvető szabályok betartása és nem utolsó sorban a biztosítás megkötése.

Az átlagos utasbiztosítások nem jelentenek igazi megoldást a téli sportok szerelmeseinek, hiszen a síbiztosítási módozatokkal ellentétben pont a síelés során előforduló kockázatokra nem, vagy csak korlátozott mértékben fizetnek" 

- mondta Kőrösi Zoltán, a Keszthelyi Holding tulajdonában álló Agenta Consulting Kft. ügyvezető igazgatója és a Keszthelyi Holding Zrt. vezérigazgató-helyettese. 

Viszont nemcsak a balesetet elszenvedők, hanem a balesetet okozók is súlyos anyagi kötelezettséggel számolhatnak, így fontos, hogy a biztosítás része legyen a felelősségbiztosítás is.

A téli időjárás miatt a közúti balesetek veszélye is nagyobb, így érdemes kiegészítő biztosítást is kötni, amely fedezi az esetlegesen az utazás során jelentkező károk költségeit. A síbiztosítás sok esetben a felszerelésre és ruházat épségére, a síbérletek betegség vagy rossz idő esetén történő visszatérítésére is vonatkozik.

A biztonságos és élményekkel teli kikapcsolódás érdekében mindenképpen olyan biztosítást érdemes kötni, amely tartalmazza a keresés, helikopteres mentés, és az esetleges hazaszállítás költségeit is, amely akár több millió forintos pluszterhet is jelenthet" 

- magyarázta Kőrösi.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fontos azonban kiemelni, hogy a biztosítók mentesülhetnek a kár kifizetése alól, ha a sérülés alkoholos, vagy kábítószeres befolyásoltság miatt keletkezett.

Kőrösi azt javasolja, hogy a kötvényt, a biztosító ügyfélszolgálatának telefonszámával, valamint a kötvényszámmal együtt feltétlenül vigyük magunkkal, és legyen nálunk akkor is, ha a lejtőkön síelünk, ugyanis előfordulhat, hogy a lejtőkről egyenesen a kórházban köt ki a baleset elszenvedője.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem