8 °C Budapest

Melyik a legolcsóbb strand Budapesten? Melyik a legdrágább?

2015. június 30. 12:03

Az idei nyár biztosan tartogat még meleg napokat, amikor sokan a vízbe menekülnek a hőség elől. Az egész napos kellemes időtöltés ugyanakkor nem kis költséggel is jár.

Az utóbbi két-három évben folyamatosan nőtt a strandra járók száma. Idén június 14-én, vasárnap például megdőlt minden eddigi rekord a fővárosi strandokon, amikor a kánikula elől 35 ezer ember keresett a strandokon enyhülést. Ezzel párhuzamosan javult a vendégek fizetőképessége is, különösen a 2011-12-es évekhez viszonyítva - tájékoztatta a Pénzcentrumot a K&H Bank.

Egy átlagos, négyfős család 10 ezer forint felett költ egy-egy strandolós napon.

Spórolós strandtippek:

  • Nem mindegy, melyik strandot választjuk. Az árak jelentősen eltérnek, így érdemes indulás előtt az interneten körülnézni. Budapesten a Palatinus belépője a legdrágább, két felnőtt és két gyerek számára hétvégén 8100 forintot kell fizetni az idén, míg a Pünkösdfürdői Strandra 5000 forintot. Vidéken pedig már 3500 forintért is strandolhat az egész család.
  • A kedvezményeknek mindenképpen nézzünk utána! Van, ahol hétfőtől csütörtökig olcsóbb a belépő, pénteken viszont már a hétvégi jegyárakkal számolnak. Családi belépőkből is több fajta létezik attól függően, hány felnőtt és gyerek vált jegyet. Szinte mindenhol létezik délutáni belépő is.
  • Egész napra megyünk vagy csak fél napra? Jó móka egész nap a strandon hűsölni, de van, akinek pár óra bőven elegendő a napon. Ha előre tudjuk, hogy két-három óránál többet nem szeretnénk a strandon tölteni, inkább délután menjünk, hiszen általában 16 óra után olcsóbbak a jegyárak. Ilyenkor már a nap sem tűz olyan erősen, kisebb a leégés veszélye is.
  • Szabjuk meg előre a költségkeretet! Ritka az olyan család, aki meg bírja állni, hogy semmit se vegyen a strandon. Egy fagyi, egy üdítő vagy sör, egy lángos, 4 fővel számolva máris újabb 3-4000 forintot adtunk ki. Nem is beszélve a strandcikk árusokról, akik mindenféle színes holmival csábítják a gyerekeket és szüleiket. Külön kell fizetni az ugrálóvárakért, a minigolfért, van, ahol az óriás csúszdáért is. Még indulás előtt döntse el a család közösen, mivel szeretnék tölteni a napot a fürdőzésen kívül, és előre határozzák meg a szórakozásra fordítható keretet.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem