9 °C Budapest

Megtelnek a szállodák az ünnepekre: siess a foglalással

2015. november 27. 05:45

Mindjárt itt a karácsony, amit nem feltétlenül kell megint otthon tölteni, hiszen akár szuperolcsón is kihozhatunk egy kis karácsonyi kiruccanást a családdal. A Pénzcentrum utánajárt, hová utaznak a magyarok karácsonykor, és hogy lehet minél olcsóbban megúszni egy belföldi utazást. Érdemes sietni a foglalással, nagyon gyorsan fogynak a helyek!

Az utóbbi években Magyarországon is egyre nagyobb divatja van, hogy a családosok nem otthon töltik a szeretet ünnepét, hanem elutaznak valahová. Sokan vannak, akik külföldre utaznak ilyenkor, de a többség inkább belföldön marad.

Az elmúlt évek adatai alapján elmondható, hogy év végén nő a kereskedelmi szálláshelyek népszerűsége, de a december még így is a legalacsonyabb hónapok közé sorolható. Ennek többek között az is az oka, hogy a hónapon belül is nagyon nagy az ingadozás és inkább az utolsó egy-másfél hétben nő meg a szálláshelyek forgalma, amit viszont a havi statisztikák alapján nem lehet kiszűrni - közölte a Pénzcentrummal a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az utóbbi időben egyre népszerűbb, hogy karácsonykor elutaznak az emberek valahová, már ha megengedhetik maguknak. Ebben az időszakban elsősorban a vidéki gyógyfürdő-wellness szállodák, illetve a kastélyhotelek felkapottak

- mondta el megkeresésünkre Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára.

A szállodák is készülnek a karácsonyi szezonra

Az általunk megkérdezett szállodákban idén is ugyanolyan nagymértékű forgalomra számítanak karácsony környékén, mint a korábbi években. Egyes hotelek ebben az időszakban már évek óta teltházzal működnek, és előre láthatólag ebben az évben is közel száz százalékos lesz a foglaltságuk. A szilvásváradi Szalajka Liget Hotel & Apartmanházakban például szilveszterre már szeptembertől nincs szabad hely, és karácsonyra is már csak néhány kétágyas szabad szoba van.

A legtöbb szálloda kifejezetten a karácsonyi időszakra kínált csomagokkal készül, a Thermal Hotel Visegrád**** superior szállodában például minimum három éjszakás, félpanziós csomaggal lehet foglalni, míg a téli szünetben jellemzően 2-3 éjszakára foglalnak a vendégek. A karácsonyi és téli szüneti időszakot főként a családosok részesítik előnyben, míg szilveszterre inkább gyermekek nélkül érkeznek.

Egy szünidei időszakban, teltház esetén a 150-170 szállóvendég közül 50-70 biztosan gyermek, így ezekben az időszakokban - amikor nincs iskola - közel száz százalék a családosok aránya

- mondta Tari Szabolcs, a szilvásváradi Szalajka Liget Hotel & Apartmanházak igazgatója.

Éppen ezért karácsonykor kifejezetten sok gyerekprogrammal, illetve különféle kedvezményekkel készülnek a szállodák.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A családok részére gyermekkedvezményt biztosítunk, szállodánkban 6 éves korig a szülőkkel megegyező ellátás térítésmentes. 12 éves korig 60 százalék kedvezményt, 12 éves kor felett pedig 20 százalék kedvezményt biztosítunk a / fő árainkból, pótágyon történő elhelyezéssel. Kedvezőbb árat pedig előfoglalási akcióval lehetett elérni

- tudatta a Pénzcentrummal Nagy-Bándli Zsófia, a Thermal Hotel Visegrád**** superior értékesítési igazgatója.

Mint azt az egerszalóki Thermal Park szállodaigazgatójától, Harmati Pétertől megtudtuk, hozzájuk is nagyobb számban érkeznek gyermekes családok a karácsonyi időszakban, amire kiemelt ünnepi csomagárakkal készülnek. A csomagajánlatban többek között  fürdőbelépők, valamint ünnepi forralt borozás és gyümölcssütögetés is van a tervezett programok között.

Mennyiből úszhatunk meg egy karácsonyi kiruccanást?

A Pénzcentrum számításai szerint egy négyfős kisgyermekes családnak wellness hotelben félpanziós ellátással két éjszaka körülbelül már 50 ezer forinttól elérhető, amin felül még számolni kell az idegenforgalmi adóval. Sokat spórolhatunk az utazási költségen, ha a lakhelyünkhöz közelebbi úti célt választunk. Az általunk megkérdezett szállodák mindegyike egyet értett abban, hogy érdemes mihamarabb foglalni, egyrészt az előfoglalási akciók miatt, másrészt pedig azért, mert nagyon hamar elfogynak az üres helyek, sok szállodában már most nincs üres szoba, last minute akciót pedig a legtöbb szálloda nem kínál fel.

Ezek a legfelkapottabb régiók a karácsonyi időszakban:

A KSH adatai szerint Budapesten kívül leginkább a gyógyfürdőkhöz kötődő kistérségek a legfelkapottabbak, íme a TOP 10:

1. Budapest
2. Eger
3. Hajdúszoboszló
4. Siófok
5. Sopron-Fertőd
6. Hévíz
7. Zalakaros
8. Gyöngyös
9. Miskolc
10. Szentendre

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem