12 °C Budapest

Komoly felújítások Budapesten: hol kell útlezárással számolni?

2014. november 25. 15:38

Felújítási hullám indult el Budapesten. A fővárosban négy jelentős beruházás zajlik, illetve kezdődik meg rövidesen, amelyek nehezítik a közúti forgalmat is. A Széll Kálmán tér rekonstrukciója csak jövőre okozhat gondokat a közlekedőknek, de például a budai fonódó villamoshálózat építése már most torlódásokat okoz.

A kisebb munkálatokkal napokon belül elkezdődik a Széll Kálmán tér felújítása, ezzel elkezdődik a főváros budai oldalán a legforgalmasabb csomópont rekonstrukciója. Idén csak kisebb bontási munkálatok lesznek, a BKK szerint ezek nem zavarják majd a forgalmat. Tavasztól viszont közúti forgalomkorlátozások is lesznek, a térre bevezető utakon kell majd sávkorlátozásokra számítani. Azt a kivitelezésben részt vevők egyelőre nem tudják megjósolni, hogy mekkora fennakadásokat okoznak a tér környékén. A teljes átalakítással a tervek szerint 2016 végére készülnek el.

A Széll Kálmán tér felújítása szorosan kapcsolódik a Budai fonódó villamoshálózat kiépítéséhez. Az október 22-e óta zajló építési munkák jelentős forgalomkorlátozásokkal járnak, amelyeknek részeként a Bem rakpart környékén egy évig jelentősen megváltozik a forgalom. Teljesen lezárták a közúti forgalom elől a Bem rakpart Batthyány tér és Bem tér közötti részét. A torlódások enyhítésére ideiglenesen kétirányúsították a Fő utcát a Székely utca és a Bem tér között. A környéken és a Clark Ádám tér közelében is torlódások vannak, mindenkitől azt kérik, hogy aki teheti, válasszon más útvonalat és kerülje el a környéket. A két projekt kivitelezése azért zajlik egy időben, mert az uniós támogatásokkal határidőre el kell számolni.

A Hungária körút zuglói szakaszán már végeztek a felújításokkal, viszont a kerepesi úti csomópontban még zajlanak a munkálatok. A 1-es villamos-beruházás keretén belül november 11-én kezdték el a Hungária körúti kereszteződés útburkolatának és a járdaszigetek rekonstrukcióját, amely november 30-ig tart. Itt is kérik az autósok türelmét, mivel a Kerepesi úton a városközpont felé a buszsávot, illetve a kifelé vezető oldalon a szélső sávot lezárták a csomópontban, ezért torlódások alakultak ki - derül ki az InfoRádió összefoglalójából.

Alig pár száz méterre a Kerepesi út-Hungária körúti csomóponttól is komoly munkálatok zajlanak, februárban ugyanis elkezdődött a Százlábú híd felújítása. Április óta jelentős forgalomkorlátozások vannak, az első ütemben híd északi oldalának tartószerkezetét bontották el, a három forgalmi sávot, a kerékpáros- és gyalogoszónát várhatóan az végén végén helyezik ideiglenesen forgalomba. A második ütemben elbontják a régi híd tartószerkezetét, elkészül az új alépítmény és tartószerkezet a déli oldalon is, a teljes új híd 2015 októberére készülhet el. Az autók számára külön terelőút kijelölése nem lehetséges, a térségben hasonló bevezető útként működő Thököly út és Kőbányai út forgalma szintén telített, ezért csúcsidőszakban a torlódások elkerülhetetlenek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm