13 °C Budapest

Kiszámoltuk: ennyiért utazhatsz ki a magyar - belga meccsre

2016. június 24. 15:31

A legtöbben már alig várják a magyar-belga focimeccset, és sokan vágynak arra, hogy élőben szurkolják végig a gólokat. A jó hír az, hogy vannak még jegyek a mérkőzésre, és most azt is megtudhatod, hogy mennyibe kerülne az egész utazás.


Nem sokan számítottak rá, de a magyar labdarugó válogatott csoportelsőként jutott tovább a foci-Eb-n. Ha emiatt pedig most te is kedvet kaptál, hogy élőben szurkold végig a magyar-belga meccset, akkor megmutatjuk, milyen költségekkel kell számolnod.

Érdemes sietni a jegyvásárlással

A Magyar Labdarugó Szövetség tájékoztatása szerint a jegyeket a meccsre tegnap kettő óta értékesíti az UEFA. A nyolcaddöntőre 25, 55, 105 és 145 euróba kerülnek a négy különböző kategóriába sorolt jegyek. A vasárnapi meccsre pedig már csak a legdrágábbakból akad néhány darab. Vagyis, ha nincs olyan szerencsénk, hogy valakitől szerezzünk olcsóbban jegyeket, akkor 317-es euró árfolyammal számolva a belépőért 45 965 forintot kell fizetnünk.

Mivel érdemes menni?

A magyar-belga mérkőzést Touluse-ban tartják, ahová közvetlen járatot indít a Wizz Air légitársaság. Bár az első két gépre már elfogytak a jegyek, de a nagy érdeklődésre való tekintettel indítanak egy harmadik járatot is. A társaság korábbi közleménye szerint akár 129 980 forintból megúszható az utazás költsége, de az oldalukon mi már csak 169 980 forintért találtunk oda-vissza repülőjegyet.

Mire számítson, aki kocsival megy?

Egy olvasónk elmondása szerint, (aki már egy korábbi meccs miatt megjárta Bordeaux-t) átlagosan 370 forintos benzinárral lehet számolni az út alatt. Ha tudjuk, akkor azonban kerüljük az autópálya melletti kutakat, mert azok általában drágábbak és akkor az átlagos díj is magasabb lehet. Azt is jó tudni, hogy a francia kutaknál már előre levonhatnak egy nagyobb összeget a kártyánkról, de emiatt nem kell aggódnunk, másnap visszautalják.

Budapesttől Toulouse csaknem 1900 km-re van, vagyis oda-vissza közel 3800 km-et kell megtennünk. Egy átlagos 8 literes fogyasztással számolva így egy autónak a benzinköltsége összesen 112 480 forintra jön ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ehhez jön még hozzá az autópályák díja:

  • 2 975 forint a 10 napos magyar autópálya díj,
  • 5 590 forint a 7 napos szlovén matrica,
  • Bordeaux-ba 140 euróból megvolt az olasz és a francia fizetős utak költsége is

Vagyis az autópálya díjak összesen 52 945 forintra tehetők.

Mennyi az annyi?

Ha nem számolunk egyéb költségekkel, akkor a fentiek alapján:

  • az út repülővel: 215 945 forintba kerül,
  • ha pedig négyen megyünk kocsival és már csak a drágább jegyekből jutott, akkor:
87 321 forintra jön ki az utazás fejenként.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem