Kihagyhatatlan: a világ legjobb csúszdaparkjai - itt a lista

Pénzcentrum
2014. június 20. 17:01

Az elmúlt jó pár évben rengeteget fejlődtek a csúszdaparkok, ma már olyan hajmeresztő vízi alkalmatosságokkal találkozhatunk, amik még a legbátrabbakat is próbára teszik. Bár szerencsére Magyarország is el van látva remek víziparkokkal, azért csak fussuk át az amerikai Thrillist.com listáját: itt vannak a világ legeslegjobb csúszdái. Némelyik még Magyarországról is könnyen elérhető.

1. Beach Park - Aquiraz, Brazília

A Beach Park Dél-Amerika legnagyobb víziparkja, de nem csak ezért érdekes. Hanem azért is, mert egy egész Disney-világ fogadja a látogatókat. Mivel az óceánparton fekszik, akár a nyílt vízben is lehet lubickolni. Ezen kívül az is előnyére szolgál, hogy a komplexum területén szállodák is vannak, így a rajongók egy hétig csúszkálhatnak folyamatosan anélkül, hogy bármi elvonná a figyelmüket a szórakozásról.

A legfélelmetesebb csúszda: a tizennégy emeletnyi magas Insano még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült mint a világ legmagasabb csúszdája.



2. Blizzard Beach - Bay Lake, Florida

Az itteni strandot úgy alakították ki, hogy úgy érezd, épp egy téli hegycsúcson csúszkálsz, amikor ott vagy. Sílift visz fel a "hegy" tetejére, onnan indul a móka. Mindenütt havasnak tűnő díszletek próbálják elhitetni veled, hogy valójában tél van!

A legfélelmetesebb csúszda:
majdnem negyven méter magasból indul a szabadesés, és zuhanás közben figyelheted, mennyire sikerült felgyorsulni, van sebességmérő.

3. Terme 3000 Adventure Pool Complex - Alsómarác, Szlovénia

A hozzánk legközelebb eső komplexum igazi ritkaság, hiszen a csúszdaparkon túl meglehetősen nagy wellness részleg is van. Harminc kültéri és beltéri medence várja a látogatókat. Ezekben különleges feketevíz van, ami 1175 méter mélyből tör fel. A 72 fokos forrásvíz elméletileg felfrissíti és megnyugtatja a testet, emellett fájdalomcsillapító hatása is van.

A legjobb csúszda: az Aqualoop Európa negyedik leggyorsabbja, és 7 másodperc alatt lehet lecsúszni rajta.



4. Holiday World & Splashin' Safari - Santa Claus, Indiana

A Holiday World-öt az egyes elemek miatt imádják a látogatók: van itt vízi hullámvasút, vagy Bakuli, a gigantikus fazékmedence, amibe csak úgy beledobják az embert. Szomszédos egy hatalmas hullámvasútparkkal, ahová bárki átcsámoboroghat egy kis szárazföldi szórakozás kedvéért.

A legijesztőbb csúszda:
a Wildebeest, azaz gnú - igazi vízi hullámvasút.



5. Tropical Island Resort - Krausnick, Németország

Állandó jó idő, fehér homokos partok, pálmafák, sosem találnád ki, milyen környezetben: egy régi repülőgép hangárban. Ez a világ legnagyobb fedett csúszdaparkja.

A legjobb csúszda: egy óriási toronyból indul nem is egy, hanem rögtön négy különböző irányba kavargó csúszda.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)



6. Wet 'N' Wild - Orlando, Florida

Itt van a világon a legtöbb olyan csúszda, ahol egyszerre sokan csúszkálhatnak együtt. Emellett van egy hatalmas, 1500 négyzetméteres hullámmedence, és még egy hetvenes éveket időző retrócsúszda is.

A legijesztőbb csúszda:
A Brain Wash, azaz az agymosás, egy hat emeletes extrém csőcsúszda, ami egy óriási tölcsérbe fut bele.



7. Siam Park - Tenerife, Spanyolország

Ebben a thai tematikájú parkban bárki úgy érezheti magát, mintha Bangkokban járna, csak nem kell olyan messzire menni, elég hozzá Spanyolországig utazni. Az egyik medencében hullámszörf leckéket is lehet venni.

A legijesztőbb csúszda: A Don't look down, azaz ne nézz le a legjobb tanács, amit a csúszdázó közönség kaphat. A torony tetején állva ugyanis sokaknak inába száll a bátorsága, mielőtt nekivágnának a csúszásnak.



8. World Waterpark - Alberta, Kanada

A listára kerüléséhez itt elég volt annyi, hogy itt található a világ legnagyobb beltéri medencéje. Fölötte pedig végigrepülhetsz egy drótköteles függőpályán.

A legfélelmetesebb csúszda: amikor elindulsz a csúszdán, az meglehetősen ijesztő. Betesznek egy kapszulába, jön a visszaszámlálás, és te zuhanni kezdesz.



9. Wild Wadi Waterpark - Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

Harminc különböző csúszdát és egyéb vízi alkalmatosságot lehet kipróbálni, köztük vízi hullámvasutakat is. Emellett vannak szörfszimulátorok is.

A legfélelmetesebb csúszda: a Jumeirah Sceirah, felmászol a tetejére, és jönnek a szigorú instrukciók. Keresztezniük kell a kezeket és lábakat, mielőtt kinyílna a csapóajtó, és indul a zuhanás.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem