2 °C Budapest

Kell ez neked? Órákig is sorban állhatsz a hosszú hétvége miatt

Pénzcentrum
2014. április 30. 18:04

Várhatóan 2014. május 5-én és 6-án (hétfőn és kedden) a szokásosnál többen fogják bérletüket megváltani Budapesten. Ennek elkerülése érdekében nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, célszerű inkább előre, a csúcsidőszakon kívül megvásárolni az új bérletet május első hosszú hétvégéjén, május 1. és 4. között.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tapasztalatai szerint várhatóan 2014. május 5-én és 6-án (hétfőn és kedden) a jegy- és bérletértékesítési pontokon a szokásosnál többen fogják bérletüket megváltani. Ennek oka, hogy a négynapos hosszú hétvége alatt lejáró bérletek pótlási igénye várhatóan ezeken a napokon koncentráltabban jelentkezik. Emiatt valószínűleg több pénztárnál is megnövekszik a sorban állás ideje.

Ennek elkerülése érdekében nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, célszerű inkább előre, a csúcsidőszakon kívül megvásárolni az új bérletet május első hosszú hétvégéjén, május 1. és 4. között - javasolja aközleményében a BKK. Az ügyfélközpontokon, valamint jegy- és bérletpénztárakon kívül érdemes lehet az M4-es metró állomásain, valamint az Astorián, a Ferenciek terén, az Árpád hídnál, az Etele téren és a Népligetnél már a nap 24 órájában üzemelő, illetve a hamarosan városszerte telepített új automatákat is igénybe venni. Az új automatákban a legtöbb jegy- és bérlettípus bármikor megvásárolható, érmét, bankjegyet egyaránt elfogadnak és visszaadnak, valamint bankkártyával is lehet fizetni.

Az ügyfélközpontok, valamint jegy- és bérletpénztárak ünnepi nyitva tartása a májusi négynapos hosszú hétvégén:

  • május 1. (csütörtök): vasárnapi nyitva tartás;
  • május 2. (péntek): szombati nyitva tartás;
  • május 3. (szombat): szombati nyitva tartás;
  • május 4. (vasárnap): vasárnapi nyitva tartás.

Szintén a sorban állás idejének csökkentése érdekében a metróvonalakon a beléptetéses jegyellenőrzést végző biztonsági őröktől is vásárolhatunk vonaljegyet. A biztonsági őrök azonban nem árusítanak más típusú menetjegyeket - így például szakaszjegyet -, illetve bérletet, kizárólag 350 forintos vonaljegyet. Végezetül a BKK felhívja utasai figyelmét arra is, hogy a havi Budapest-bérletet a BKK értékesítési pontjain kívül a MÁV-START és a VOLÁNBUSZ kijelölt pénztáraiban is meg lehet váltani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem