7 °C Budapest

Jégeső, szél: mit tartogat még a késő délután?

MTI
2015. május 6. 15:59

Két megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a várható heves zivatarok miatt.

Késő délután északnyugat felől több helyen viharossá fokozódó széllel hidegfront éri el az országot, mely este halad át a Duna vonalán, majd a késő esti, éjféli órákban az ország délkeleti részét is eléri - tájékoztat az OMSZ (Országos Meteorológiai Szolgálat). A fronthoz zivatarok is társulnak, melyeket néhol 90-100 kilométer/óránál is erősebb szél, nagyméretű jég, illetve felhőszakadás is kísérhet.

A veszélyjelzés szerint Békés és Csongrád megye kivételével az egész országban várható heves zivatar, amelyet jégeső, károkozó szél kísérhet.
Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Pest megyében valamint a fővárosban felhőszakadás is várható, amely során rövid idő alatt akár 30 milliméternél is több eső hullhat.

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a viharos szél miatt is kiadták a figyelmeztetést. Szerdán a hőmérséklet csúcsértéke a Dunántúlon 21-26, másutt 26-31 Celsius-fok között alakul. Késő estére 15-22 fok közé hűl le a levegő. A meteorológiai szolgálat azt írta: csütörtökre virradó éjszaka a front hatása a keleti, délkeleti országrészben is lecseng. A zivatarok kelet felé elhagyják az országot. A szél fokozatosan veszít erejéből. Csütörtök napközben nem valószínű zivatar. Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 21-25 fok között alakul.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem