Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.04.30)

2016. április 30. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2016.04.30).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2016.04.30).

36 órás előrejelzés

Szombaton virradóra az ország nagy részén már csökken a felhőzet mennyisége, keleten, északkeleten és délkeleten lehetnek még erősen felhős, borongós részek, de számottevő csapadék nem várható. A Dunántúl jelentős részén derült időre ébredhetünk. A középső területeken átmenetileg néhol pára, köd képződhet. A gyenge szélben 0 és 7 fok közötti minimumokra készülhetünk, így helyenként ismét előfordulhat talajmenti fagy, egy-egy fagyzugos völgyben a Dunántúlon gyenge fagy sem kizárt. Napközben sok napsütésre számíthatunk az ország legnagyobb részén, de az északi, északkeleti tájakon az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan egy-egy futó zápor kialakulhat. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 20 fok között alakul.

Vasárnap reggel már délnyugat felől megkezdődik a felhőzet megnövekedése, így a nyugati, délnyugati tájakon már sokfelé borult időre ébredhetünk, ezzel szemben keleten, északkeleten még szakadozottabb lesz a felhőzet. Számottevő csapadék ekkor még nem várható. Sokfelé mérsékelt lesz a keleti, északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton az északi, északkeleti tájakon kialakulhat egy-egy futó zápor, így errefelé előfordulhatnak átmenetileg vizes, csúszós útszakaszok. A napos időben viszont érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Hajnalban elsősorban a Duna-Tisza közén átmenetileg foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton nem lesz front térségünkben, a kellemes, napos időben javul hangulatunk, közérzetünk, ezért érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni. Továbbra is öltözködjünk rétegesen, mert reggel még sokfelé hideg lesz, nagy lesz a megfázásveszély! A déli órákban erős lesz az UV-sugárzás, könnyedén leéghetünk, ezért fokozottan ügyeljünk bőrünk megfelelő védelmére!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hójelentés

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem