7 °C Budapest

Forgalomkorlátozásokra készülnek a fővárosban

2016. június 26. 18:15

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) számít rá, hogy vasárnap a Magyarország-Belgium-meccs alatt ismét ellepik az utcákat a szurkolók. A résztvevők számától függően a késő esti órákban több fontos közterületet is lezárhatnak a forgalom elől, például a Margitsziget-Margit híd-Szent István körút-Teréz körút-Erzsébet körút-Wesselényi utca-Károly körút-Erzsébet tér útvonalat, valamint a Deák Ferenc teret.

A forgalomkorlátozások miatt több nappali és éjszakai járat közlekedése is változhat. Az este 9 órakor kezdődő meccs előtt szükség esetén sűrítik a margitszigeti 26-os busz, illetve a 4-es és a 6-os villamos járatait. A meccs után az utolsó járatok indulásáig szükség szerint sűrűbben közlekednek a metrók, a 2-es villamos, illetve egyes autóbuszok.

A szurkolói vonulás miatti forgalomkorlátozásokról a rendőrség dönt, de a BKK figyelmeztet, hogy vasárnap este 11 óra és hétfő hajnali 4 óra között lezárják

  • a Margit hidat és a Szent István körutat;
  • a Nagykörutat az Oktogon és a Blaha Lujza tér között;
  • az Erzsébet körút és a Wesselényi utca torkolatát;
  • a Károly körutat és az Erzsébet teret.

    Ha a szurkolók ismét elárasztják az utcákat, számítani lehet rá, hogy néhány járat útvonala is módosulni fog:

    Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

    A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • 4-es és 6-os villamos: a dél-budai végállomásától a Blaha Lujza tér M-ig visz utasokat, rövidített útvonalon.
  • 9-es autóbusz: a Margit híd lezárása esetén módosított útvonalon, a Margit híd helyett az Erzsébet hídon át, az érintett megállóhelyeken megállva közlekedik.
  • 26-os autóbusz: a Margit híd és a Szent István körút lezárása esetén az Árpád híd M és a Centenáriumi emlékmű között, rövidített útvonalon közlekedik.
  • 47-es és 49-es villamospótló autóbusz: a Károly körút és az Erzsébet tér lezárása esetén dél-budai végállomásától az Astoria M megállóhelyig közlekedik.
  • 48-as villamospótló autóbusz: a Károly körút és az Erzsébet tér lezárása esetén a Fővám tér M és az Astoria M között, rövidített útvonalon közlekedik.
  • 70-es és 78-as trolibusz: a Nagykörút és a Király utca torkolatának zárása esetén az Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve a Baross tér M végállomásától a Lehel térig, a 76-os vonalára terelve közlekedik.
  • 74-es trolibusz: az Erzsébet körút és a Wesselényi utca torkolatának lezárása miatt a Csáktornya parktól csak a Keleti pályaudvar M (Garay utca) megállóhelyig, a 78-as troli végállomásáig, rövidített és módosított útvonalon közlekedik.
  • 105-ös autóbusz: az Oktogon és az Erzsébet tér lezárása esetén két szakaszon, megosztva közlekedik: a Gyöngyösi utca M felől csak a Hősök tere M megállóhelyig, az Apor Vilmos tér felől csak a Deák Ferenc tér M megállóhelyig.
  • 91-es, 191-es, 291-es autóbusz: a Margit híd és a Szent István körút lezárása esetén módosított útvonalon, a Margit körúton át a Széll Kálmán térig közlekednek.
  • Egyes éjszakai autóbuszok (909-es, 914-914A, 916-os, 923-as, 931-es, 934-es, 950-es, 979-979A, 990-es) az indulásukkor fennálló forgalomkorlátozások függvényében szintén módosított úton közlekedhetnek.

    A BKK arra kérte a fővárosiakat, hogy türelemmel és odafigyeléssel közlekedjenek, valamint sok sikert kívánt a válogatottnak az esti mérkőzéshez.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem