12 °C Budapest

Fontos! Ennyit kell majd fizetni a gyorshajtásért 2016-ban

2016. január 22. 16:44

A legtöbb halálos közlekedési baleset még mindig a gyorhajtók rovására írható. Így az sem véletlen, hogy a tetten ért ámokfutók brutális bírságokra számíthatnak. Mutatjuk, mennyire.

A rendelkezésre álló statisztikák szerint a tavalyi év első három negyedévében bő 12 ezer közúti balesetből 420 bizonyult végzetesnek. A számok aggasztóak, különösen, hogy az esetek többsége elkerülhető lett volna.

A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, a legtöbb közúti balesetért még mindig a gyorshajtók felelnek. Így tehát az sem véletlen, hogy a rendőrség (vagyis inkább a jogalkotó) elrettentően nagy bírsággal szorítaná vissza a szabálysértők számát. A Bors nyomán mutatjuk, mennyit kell 2016-ban fizetnie az ámokfutóknak.

További szabálysértések és díjtételeik

  • Elsőbbségadás elmulasztása: 20-30 ezer forint
  • Tiltott behajtás: 30 ezer forint
  • Tilosban parkolás: 20 ezer forint
  • Tilosban várakozás: 20 ezer forint
  • Mozgáskorlátozottak parkolójának használata: 100 ezer forint
  • Piroson áthajtás (városban): 50 ezer forint
  • Piroson áthajtás (vasút): 60 ezer forint
  • Záróvonal átlépése: 30 ezer forint
  • Kötelező haladási irány megszegése: 50 ezer forint
  • Buszsáv jogosulatlan használata: 20 ezer forint
  • Buszsávban való haladás: 30 ezer forint

Külföldön sem ússzuk meg!

Már javában zajlik a szabálytalankodó autósok határokon átnyúló felelősségre vonása: az elmúlt időszakban például több magyar postaládájában landolt Ausztriában feladott fizetési felszólítás - számolt be róla nemrég az M1 Híradó. Habár a levél pecsét és aláírás nélküli, illetve se fényképet, se más bizonyítékot nem mellékelnek hozzá, többnyire mégis hivatalosnak tekinthető.

A határozatokat nem a rendőrség, hanem a járási elöljáróság küldi ki; a bírságok behajtásához pedig jogsegélyt kérnek a magyar hatóságoktól. Egy közlekedési szakjogász szerint amennyiben a címzett megbizonyosodott arról, hogy a bekérőt az arra jogosult szabálysértési hatóság állította ki,

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
érdemes mihamarabb befizetni a bírságot, ellenkező esetben ugyanis simán jöhet a behajtó.

Az európai országok - Görögország, Horvátország, Írország és Olaszország kivételével - tíz éve állapodtak meg arról, hogy jogsegélyt nyújtanak egymásnak többek között a közlekedési szabálysértések miatt kiszabott pénzbírságok behajtásához. Az egyezmény a 70 euró, vagyis nagyjából 21 ezer forint feletti bírságokra vonatkozik; ez alatt minden ország maga próbálja behajtani a pénzt.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm