11 °C Budapest

Figyelem! Így változnak a pótdíjak a BKK-nál májustól

2016. április 29. 11:30

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta 2016. március 31-én a Budapesti Közlekedési Központ új díjszabását, amely a pótdíjazási folyamatot is érinti. A rendelkezés 2016. május 1-jén lép hatályba.


A három legfőbb, 2016. május 1-jétől hatályba lépő változás a BKK díjszabásában:

  • A helyszíni pótdíj befizetésére a pótdíjazást követően további két munkanap áll rendelkezésre az Akácfa utca 22. szám alatti Pótdíjazási Irodán. Erre eddig nem volt lehetőség. A BKK Zrt. jelenleg nem tudja biztosítani a bankkártyás fizetést a helyszíni pótdíjazáskor, ezért született döntés az ügyfélbarát befizetési lehetőségről. Az elektronikus jegyrendszer bevezetésével tovább bővül majd a befizetések lehetősége az ellenőröknél lévő mobil készülékek segítségével, azok ugyanis már bankkártyás fizetési módot is biztosítanak majd.
  • A bérletbemutatásra öt munkanapon belül lesz lehetőség, erre eddig két munkanap állt rendelkezésre.
  • Május 1-jétől nem függ a korábbi pótdíjaktól a bérletbemutatás lehetősége. Korábban nem élhettek azok az utasok a bérletbemutatás lehetőségével, akinek korábbi pótdíjtartozásuk volt, és az nem rendezték.

A Budapesti Közlekedési Központhoz számos esetben érkezett a fenti folyamatokkal kapcsolatban észrevétel, a módosítások kidolgozásakor ezek figyelembevétele is megtörtént. A változások célja, hogy bővüljön és ügyfélbaráttá váljon a pótbíjbefizetések lehetősége. Amennyiben valaki nem él ezekkel a lehetőségekkel és nem fizeti be a pótdíját, úgy azt előbb utóbb jogi úton érvényesítik majd.

További változások:

  • A kutyabérlet igazolvány nélkül is érvényes lesz egy kutya szállításakor.
  • A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján az Országos Mentőszolgálat hivatalos jelzéseivel ellátott ruházatot viselő mentődolgozók az OMSZ érvényes szolgálati igazolványának felmutatásával ingyen utazhatnak a BKK járművein május 1-jétől.
  • A Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta, hogy az 1-es villamos és a 103-as autóbusz közötti átszálláskor az egyszeri utazásra szolgáló jegyek (a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy) használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel annak érvényességi időtartamán belül lehet tovább utazni.
  • Május 1-jétől rendezvényhez kapcsolódó jegyek (legalább 50 darab szelvény egyidejű megrendelése esetén) 11-14 napos változatban is kaphatók.
  • A kerékpárbérlet használata egyszerűsödik, mivel bármely érvényes BKK bérlettel rendelkező, valamint díjmentes utazásra jogosult személy használhatja.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem