13 °C Budapest

Figyelem! Hamarosan pénzt emelhetnek le a számládról

Pénzcentrum
2014. április 1. 11:11

Fontos határidő közeleg: alig két hónapja maradt a SZÉP kártya tulajdonosoknak, hogy lemerítsék 2012-es feltöltésű egyenlegüket. Aki ezt nem teszi meg, annak eltűnik a számlájáról a két éve felhalmozott összeg. A 2012-es feltöltésekből egyébként majdnem 4 milliárd forint maradt a pihenőkártyákon.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adatai szerint jelenleg 29 milliárd forint elkölthető pénz van a SZÉP kártyákon, és az idei feltöltések még csak ezután kezdenek felfutni. Ebből 3,9 milliárd forintnyi az a 2012-ben feltöltött egyenleg, amit ez év május 31-iglehet lemeríteni, utána már nem fogunk hozzáférni a felhalmozott pénzhez. Összesen tehát majdnem 4 milliárd forint veszne el, ha senki nem kezdene sürgősen, például szállásfoglalásba, utazása megszervezésébe.

Az NGM adatai szerint idén februárban már 935 ezer Szép kártya tuljadonos volt Magyarországon, ez azt jelenti, hogy a 2012-ben felhalmozott összegből egy kártyára körülbelül 4300 forint jut. Mivel azonban sokan már biztos elköltötték a rendelkezésükre álló pénzt, ez az összeg néhány munkavállalónál jóval magasabb is lehet.

Amúgy épp kapóra jöhet, hogy le kell merítenünk egyenlegünket, hiszen nemsokára húsvét, jön a tavaszi szünet, majd egy négy napos hosszú hétvége május elseje körül. Erre a két-három hétre érdemes már most tervezgetni és szállást foglalni, nehogy lemaradjunk a választott helyszínről.

Hogyan merítsük le SZÉP kártyánkat?

A kártyánknál különböző alszámlák lehetnek: szálláshely, vendéglátás és szabadidős. A szálláshely alszámlából foglalhatunk szállást, költhetjük utazásszervezési szolgáltatásra, gyógyfürdő- illetve strandbelépőre, ezeken kívül már utazásunk helyszínén a szállodában befizethetjük magunkat például egy ellazító masszázsra. A vendéglátás utalványrészből szintén strandolhatunk és gondoskodhatunk egy finom ebédről vagy vacsoráról. A szabadidős alszámlára töltött pénzből pedig többek között fesztiválbérletre, egészségügyi és wellness szolgáltatásokra, fürdőbelépőre, sportrendezvények nevezési díjára, sporteszközök kölcsönzésére, vagy élményparkok belépőire is elkölthetjük.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Számos lehetőség közül választhatunk tehát, hogy május 31-ig gyorsan lemerítsük a keretünket. Miután kiválasztottuk az adott programot, úti célt, szállást, minden esetben tájékozódjunk, elfogadják-e a helyszínen a SZÉP kártyánkat.

Tetszett a cikkünk? Lájkold a Pénzcentrum.hu Facebook oldalát, így nem maradsz le a legfontosabb lakossági pénzügyi hírekről.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem