18 °C Budapest

Fehér lesz-e a karácsony? Itt a hivatalos válasz

2014. december 21. 10:58

Vasárnap napközben már sok napsütésre számíthatunk, a felhőátvonulásokból legfeljebb a Bakonyban és északkeleten alakulhat ki néhol jelentéktelen zápor, esetleg hózápor.

Az északnyugati szelet az északkeleti és délnyugati tájak kivételével erős, gyakran viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet néhány fokot visszaesik, 5-10 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főként északon, északkeleten kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat. Délnyugat felé haladva vékonyabb lesz a felhőzet, az ország déli, délnyugati tájain több órás szűrt napsütésre is számíthatunk.

Élénk, északon, északkeleten erős lökések kísérhetik a nyugatira, délnyugatira forduló szelet. Hajnalra -3 és +3°C közé csökken a hőmérséklet, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 6 és 11°C között alakul.

A szombat esti jégesővel kísért zivatarokat követően vasárnap napközben hazánk nagy részén már nem várható csapadék. Megmaradó hóra az enyhe idő miatt azonban továbbra sem számíthatunk.

Biztosan nem lesz fehér a karácsony

A legfrissebb előrejelzések szerint idén december 24-én a tavalyihoz nagyon hasonló időjárás alakul ki Magyarországon: gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül, kora délutánra 8 és 13 fok közé melegszik fel a levegő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Karácsony első napján, azaz 25-én, csütörtökön a nap második felében észak felől hidegfront éri el térségünket. A front mögött 26-án erős, helyenként viharos északnyugati szél kíséretében egyre hidegebb levegő áramlik hazánk fölé, de még ekkor is 5 fok körül valószínű a napi csúcshőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatásából.

Az ország nagy részén a front nem okoz csapadékot, de pénteken a felhőátvonulásokból helyenként zápor, hózápor azért előfordulhat. Tehát összefoglalva elmondható, hogy a karácsony sem hozza el az idei tél első hótakaróját, arra továbbra is várnunk kell.

A fehér karácsony valószínűsége: 0%

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem