9 °C Budapest

Ezt biztos nem tudtad: erre is jó a SZÉP kártyád

Pénzcentrum
2013. november 7. 05:34

Vannak, akik számára a SZÉP kártya egyet jelent a balatoni nyaralással, egy kedvelt fürdőhely vagy strand felkeresésével. Pedig az egyik legnépszerűbb hazai cafeteria-elem télen is sok meglepetést is tartogat: 50 ezer elfogadóhelye között nem csak a havas sportok szerelmesei, hanem a kinti hidegek elől wellness-fürdőbe, szaunába, vagy akár hangverseny-terembe "menekülők" is megtalálhatják a kedvükre valót.

Az elmúlt napokban a Pénzcentrum.hutöbb cikke isa SZÉP kártyával foglalkozott. Érdemes még egyszer feleleveníteni, pontosan milyen területeken is használhatjuk fel az egyik legnépszerűbb hazai cafeteria-elemet:

Szálláshely alszámla: belföldi üdülés során szálláshely-szolgáltatásra, belföldi utazásszervezésre (előre összeállított utazási csomagokra), gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve a szálláshely szolgáltatással egyidejűleg a szálláshelyen igénybe vehető bármely szolgáltatásra.

Vendéglátás alszámla: vendéglátóhelyi étkezésre, éttermi és mozgó, valamint egyéb vendéglátásra (például házhozszállítás, közétkeztetés), gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve belföldi szálláshely-szolgáltatásra.

Szabadidő alszámla: egészségmegőrzésre és szabadidős programokra, egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális programokra, állatkerti és vidámparki belépőre, sport-, szabadidős és wellness tevékenységekre, sportrendezvények részvételi díjára, fürdők és élményparkok igénybevételére, belvízi séta és kirándulóhajókra, idegenvezetésre, sportpályák bérlésére, uszodabelépőre és -bérletre, sportegyesületi tagságra, sportés szabadidős képzésre, sporteszköz kölcsönzésre és belföldi szálláshely szolgáltatásra használhatják fel.

50 ezer elfogadóhely:bőséges a választék, télen is

A SZÉP kártyát közel 50 ezer helyen tudjuk felhasználni - olyan szolgáltatásokért is fizethetünk vele, amikre sokan nem is gondolnának. Sokaknak ugyanis a SZÉP kártya a nyaralást jelenti: strandolást a Balaton partján, fürdőzést Miskolctapolcán vagy Hajdúszoboszlón, kirándulást a Mátrában. Pedig az egyik legkedveltebb béren kívüli juttatás számos felhasználási lehetőséget kínál télen is. A szolgáltatók pedig évről-évre nagyobb számban fogadják a SZÉP kártyával érkező vendégeket, a leghidegebb hónapokban is.


A téli sportok szerelmesei számára jó hír, hogy a közelgő síszezonban a hazai sí-és szánkópályák többségébe vásárolhatnak belépőt SZÉP kártyájukkal. Az egyik legkedveltebb hazai sí-centrumban, Eplényben például SZÉP kártyával lehet fizetni a síjegyekért/bérletekért, sőt, a síoktatásért is. Természetesen a hazai jégpályák többsége is elfogadja az utalványt, így a korcsolyázók is bőséges választékkal és kínálattal találkozhatnak. A túrázókat, kirándulókat is számtalan lehetőség várja: a hegyek, a téli természet ilyenkor is tartogatnak meglepetéseket, a kulcsos házak, falusi szálláshelyek (amelyek közül egyre több a fűtött) alacsony áraik mellett SZÉP kártya elfogadásukról is ismertek.

Hány hosszú hétvége lesz jövőre, mi maradt az idei évre? - KATTINTS!

Sok olyan extrém sportot találhatunk, amelyek télen, a hideg időben sem állnak le: kevesen tudják, hogy kalandparkok belépőit is fizethetik SZÉP kártyájukkal, de akár erdei kalandtúrákra, terepjárózásra, quadozásra, vagy akár off road vezetésre is felhasználhatják a juttatást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az élet télen sem áll le

Természetesen azoknak is számtalan lehetőség áll rendelkezésére, akik a hideg elől egy kellemes wellness-hotelbe, fedett aquaparkba, vagy termálvizes fürdőbe menekülnek. A több tízezer elfogadóhely között ugyanis szinte az összes hazai fürdő megtalálható, így az egész évben nyitva tartók - például Gyula, Hajdúszoboszló, Hévíz - is. A wellness hotelek a párok, családok számára egyaránt kikapcsolódást, pihenést jelentenek, legyen szó romantikus hétvégéről, vagy hosszabb kikapcsolódásról a téli szünetben - ilyenkor sok szálloda különleges csomagokkal csábítja az utazókat.

Sokak számára az őszi, téli időszak egyet jelent a kulturális pezsgéssel, szellemi feltöltődéssel. Számukra jó hír, hogy a zenei rendezvényekre, színházi előadásokra is vásárolhatnak jegyet, bérletet SZÉP kártyával, a szabadidő alszámláról.

Kártyánkkal vásárolhatunk koncertjegyeket, legyen szó könnyű-vagy komolyzenéről, például a Művészetek Palotájába, vagy a Papp László Budapest Sportarénába. Ugyanakkor természetesen a színház- rajongók is nyernek a SZÉP kártyával: a legtöbb hazai teátrum is elfogadja az utalványt, sőt, sok magyar múzeum is várja a kártyával érkező látogatókat.

Az ősszel, télen is népszerű fesztiválok is várják a SZÉP kártyávall érkező látogatókat, legközelebb például a tihanyi Garda fesztiválra (november 16-17.) vásárolhatunk belépőket, de akár a fiatalok körében népszerű, a téli sportokról és a könnyűzenéről szóló Fridge Fesztivál jegyeit is megválthatjuk SZÉP kártyánkkal.

Fontos tudni, hogy a SZÉP kártya használatáról télen sem kell számlát kérnünk, nem kell elszámolnunk vele utólag a munkáltatóknál. A kártya terhére természetesen kifizethetjük családtagjaink vagy barátaink belépőjét, számláját is, amennyiben azt jelezzük az elfogadóhely felé, illetve mi is jelen vagyunk a szolgáltatás igénybevételénél. A SZÉP kártya sem a munkaadók, sem a dolgozók számára nem jár semmiféle többletköltséggel.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem