9 °C Budapest

Ezekben az országokban költik a magyarok a legtöbb pénzt

2015. április 27. 16:00

Az év első három hónapjában egyre többször választották a magyarok a kártyás fizetést külföldi utazásaik során: a kártyás fizetések száma 17 százalékkal, míg a költések értéke 20 százalékkal emelkedett az előző év ugyanezen időszakához képest - derül ki a Visa Europe a mai napon közzétette a 2015. januártól márciusig terjedő időszakra vonatkozó, külföldre irányuló hazai költési adataiból.

Az első három hónap külföldi költéseit tekintve március volt a legforgalmasabb hónap. A tavalyi eredményekkel összehasonlítva ebben a hónapban 21 százalékkal költöttek többet a magyarok külföldi POS termináloknál. A legforgalmasabb nap február 27., péntek volt: a külföldi költések értéke ezen a napon volt a legmagasabb az első negyedévben.

A Visa Europe költési adatai alapján a magyarok körében a legnépszerűbb téli úti cél Ausztria volt 2015-ben: itt realizálódott a határon átnyúló költések összértékének majdnem 20 százaléka.

Ausztriát a Top 5 európai úti cél rangsorban Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Franciaország követte.

Az Európán kívüli utazások során az Egyesült Államokban használták a leggyakrabban a magyarok kártyáikat, de a Visa Europe adatai szerint a kártyabirtokosok körében népszerű desztináció volt az

Egyesült Arab Emírségek, Thaiföld, Ausztrália és a Maldív-szigetek is.

Az egyes kereskedői típusokat vizsgálva az első negyedéves adatok azt mutatják, hogy a szállodai költések értéke volt a legmagasabb a januártól márciusig terjedő időszakban - itt az előző évi adatokkal összevetve 26 százalékos volt a növekedés -; de sokat költöttek a magyarok külföldön szabadidős szolgáltatásokat nyújtó kereskedőknél és ruházati üzletekben is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Visa kártyás határon túli tranzakciók darabszámát nézve a kereskedői lista élén a szupermarketek állnak - a költések közel 20 százalékával -, őket második helyen követik a szabadidős szolgáltatásokat nyújtó kereskedők, harmadik helyen pedig a benzinkutak végeztek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem