17 °C Budapest

Ezek most a legjobb éttermek Budapesten - itt a lista!

Pénzcentrum
2014. március 21. 05:33

Alig egy héttel ezelőtt számoltunk be róla, hogy újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot. A legrangosabb elismerés mellett a világhírű étterem- és szállodakalauz egyébként közel 50 budapesti éttermet is ajánl különböző minősítéssel.

Alig egy héttel ezelőtt, "Újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot!" c. cikkünkben számoltunk be róla, hogy a Costes és az Onyx után a budapesti Borkonyha is megkapta a gasztro-világ egyik legnagyobb elismerését. Mint írtuk, a Borkonyha az első olyan díjazott Budapesten, amit nem a csúcsgasztronómia, hanem a bisztrós, lezserebb vonal jellemez. A Borkonyha különösen kedvező ár/érték arányát egyébként a Michelin-szerkesztők is kiemelték értékelésükben.

A Costes-en, az Onyx-on, és természetesen a Borkonyhán túl számos magyar éttermet értékeltek még a "Vörös Könyvben". Idén például a Déryné Bib Gourmand minősítést kapott, míg a Bock Bisztró, a Vár: a Speiz Étterem és az Arcade bisztró Bib Gourmand minősítését törölte a kalauz. Mint ismert, a Bib Gourmand szimbólumot 1997-ben vezették be a Michelin-ellenőrök. Ez a Michelin-csillag előtti legmagasabb szint.

A kalauz egyébként közel 50 budapesti éttermet ajánl különböző minősítéssel. A viamichelin.com oldalon elérhető térképes lista (a keresőb be kell írni, hogy Budapest) szerint főként I. és V. kerületi vendéglátóegységek érdemelték ki, hogy megemlítse őket a világhírű étterem- és szállodakalauz. A teljesség igénye nélkül ilyen például a régóta igen kreatív konyhával büszkélkedő Mák Bistro; a Várhegy közelében található Csalogány 26; a japán-perui fúziós konyhát vivő Nobu Budapest, vagy éppen a Lánchíd lábánál fekvő ZONA.

Pénzcentrum vélemény
Fontos kiemelni, hogy a különböző toplisták szubjektív véleményt tükröznek. Többnyire egy este hangulatát adják csupán vissza, és magukban hordozhatják egy-egy ember pillanatnyi botlásait is. A feltörekvő éttermek viszont nem pusztán jó helyek, hanem üzleti értelemben is fenntartható vállalkozások; még akkor is, ha olykor szakmailag vagy üzletileg egyelőre csak az útkeresésnél járnak. Így azt se felejtsük el, mielőtt véleményünknek hangot adnánk, ízlések és pofonok.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy azonban biztos, ha lassan is, de jó irányba haladunk. Mindenképp üdítő, hogy egyre több igazán remek étterem van szerte az országban. Korábban ugyanis - akár alig néhány évvel ezelőtt - már az is élmény számba ment, ha árérték arányban nem lehetett panasz egy-egy vendéglátóegységre. Úgy tűnik azonban, egyre inkább igény van a magasabb gasztronómiai kultúrát, s a minőségi szolgáltatást nyújtó intézményekre. Ez pedig sokat javíthat a hazai turizmus állapotán is.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem