8 °C Budapest

A legolcsóbb új autók Magyarországon: itt a lista

Pénzcentrum
2013. február 17. 11:06

A 12 évhez közelítő átlagéletkorú magyarországi autópark a céges járművek korosodását is jelenti. Ez pedig a szervizköltségek, a környezetterhelés és adott esetben a magasabb hajtóanyagszámla révén a cégek eredményességére is kihat, így érdemes átgondolni, nem jobb-e egy korszerű, garanciális, új autó. Az autóbeszerzési szokásokat megfigyelve az derül ki, hogy a hazai vállalkozások jelentős része továbbra sem a teljes használati időre vetített ráfordítások nagyságát, hanem a beszerzési árat veszi figyelembe a döntés meghozatalakor.

A Portfolio.hu a Datahouse segítségével megvizsgálta, melyek 2013 január végén a legalacsonyabb beszerzési áru személyautók az újautó piacon.

Mik a legolcsóbb autók? - Itt a válasz


A listában szereplő akciós modellek ára a nyilvánosan meghirdetett listaár csökkentve az adott márka egész országra kiterjedő, központi, az importőr által nyújtott kedvezménnyel. Az egyes márkakereskedésekben előfordulhatnak ettől eltérő - adott esetben kedvezőbb - ajánlatok is, melyek részleteiről az adott kereskedés tud felvilágosítást adni. A kedvezményes árak több esetben csak bizonyos feltételek - pl. finanszírozás, használtautó leadás, stb. - teljesülése esetén érvényesek.

A 3 millió Ft alatti kínálatban - néhány LPG változat kivételével - csak benzines modellek találhatók, az alacsonyabb fogyasztású dízelekért mélyebben kell a kasszába nyúlni. A relatív alacsony vételár ugyanakkor nem jelenti azt, hogy egy adott jármű a továbbiakban is "olcsó" marad. A változó költségeket növelik az üzemanyagok egy része - a példában szereplő autók esetében a benzin vagy LPG, az ablakmosó folyadék -, a mosás, egy sajáthibás töréskár után az önrészesedés, valamint a parkolási, úthasználati díjak és az esetleges büntetések adódnak hozzá. Az egyre hosszabbá váló, nem egy esetben akár 5-7 évet is elérő garancia időtartama alatt a szervizlátogatások, karbantartások díjaival is kell kalkulálni, így nem mindegy, hogy 10-15 ezer, vagy csak 30 ezer kilométerenként kell a műhelyt felkeresni. A teljes tulajdonosi költség - TCO - meghatározása csak a használati körülmények teljes körű ismeretében lehetséges.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tavaly és az idén is változott szabályozás azonban lehetővé teszi, hogy az operatív lízing keretében használt járművek havi bérleti díjának forgalmi adóját a vállalkozás - a hivatalos használat arányában - levonja. Fontos, hogy a havidíj áfa tartalma csak a megfelelő dokumentációval - útnyilvántartással - alátámasztott céges használat arányában igényelhető vissza, így ennek adminisztrációjára is figyelmet és időt kell fordítani. Nagy segítséget jelentenek ebben a különböző - akár integrált, akár "dobozos" - szoftvermegoldások. A céges autókhoz kapcsolódó szervizszolgáltatások forgalmi adója 50%-os mértékig - tehát az áfa feléig - szintén levonható az idei évtől.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm