12 °C Budapest

Ez az alkalmazás nagyon hasznos lehet a budapestieknek

Pénzcentrum
2014. szeptember 19. 17:30

Elkészült a FUTÁR Utazástervező okostelefonra és tabletekre kifejlesztett alkalmazása. Az új és ingyenes szolgáltatás valós idejű útvonaltervezést tesz lehetővé, valamint térképes jármű-megjelenítésre is alkalmas. Az okostelefonra készített verzió működik iPhone és iPad (iOS) mellett Android és Windows Phone felületen egyaránt. A forgalmasabb megállókban megismert kijelzők adatai így a mobiltelefonokon minden BKK-megállóban elérhetők mostantól.

A Budapesti Közlekedési Központ az asztali számítógépek után okostelefonon és tableteken is elérhetővé tette a FUTÁR utazástervezőjét, amelyet pénteken nyilvános próbaüzemre bocsátanak. Az új útvonaltervezőt teljes mértékben integrálták az új forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerükbe, a FUTÁR-ba, webes verziója pedig a BKK honlapján érhető el - derül ki a társaság közleményéből.

Az alkalmazás elérhetővé tételével lényegében lezárul a FUTÁR-projekt, melynek keretében az összes felszíni tömegközlekedési járművet informatikai hálózatba kapcsolták, műholdas megfigyeléssel látták el. Az új informatikai rendszerrel

a diszpécserek valós időben követik és irányítják a járműveket, gondoskodnak egyenletességükről és bármilyen zavaresemény kezeléséről.

Az így beérkező információkról pedig több mint 250 helyen kijelzőkön és az interneten, mobilapplikáción és sok más csatornán tudjuk tájékoztatni utasaikat. A program vezérli az összes felszíni jármű hangos és vizuális tájékoztatási rendszerét is.

Mivel a metrók és a hévek nem részei a FUTÁR-nak, a tervezett menetrendjüket veszi figyelembe az utazástervező. A Combino villamosokat várhatóan 2015-ig a szállítónak fedélzeti egységgel kell felszerelnie, ezért a 4-es és 6-os villamosra tervezett, menetrendi információkat használ a rendszer, azonban ez az utazástervezést nem befolyásolja, tekintettel a körúti villamosok, sűrű, 2-3 perces követésére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A rendszer nyilvántartja az esetleges menetrendi eltéréseket is, ezért utazás közben az újratervezés is megoldható. Az okostelefonra készített és tabletre is optimalizált verzió működik iPhone és iPad (iOS) mellett Android és Windows Phone platformon is.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem