Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 24. kedd Eszter, Eliza
Hírek » Utazás

Ez a 100 legjobb étterem most Magyarországon - itt a lista!

Idén is megjelent a Dining Guide kiadványa Magyarország legjobb éttermeiről. A 100-as toplistán javarészt ezúttal is budapesti éttermek szerepelnek, de mindenképp jó hír, hogy emelkedést mutat a vidéki éttermek aránya.

Megjelent a Dining Guide legjobb 100 magyar éttermet összesítő kiadványa. A toplistát 92 ponttal két Michelin-csillagos budapesti étterem, az V. kerületi Onyx és a IX. kerületi Costes vezeti. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szintén Michelin-csillagos Borkonyha állhatott fel, míg a negyedik helyet a frissen kitüntetett Costes Downtown csípte meg magának.

A toplistán - ahogy az lenni szokott - főként fővárosi címek dominálnak; de a 100 étteremből már 38 valamelyik vidéki városban található. Érdekesség, hogy a toplistában erőteljes emelkedést mutat a vidéki éttermek aránya, tavaly ugyanis még csupán 26 éttermet listáztak a főváros határain túlról.

Habár egyértelműen kezdenek előretörni a vidéki éttermek is, a TOP 10-be egyelőre egy sem fért be. A legjobb vidéki étterem címét ezúttal 81+ ponttal a balatonszemesi Kistücsök vívta ki magának, míg a vidéki dobogó második, illetve harmadik fokára sorrendben az encsi Anyukám Mondta (80pont), valamint a debreceni IKON (78 pont) állhatott fel.

A listát alaposabban is górcső alá véve szinte egyből feltűnik, hogy több, vélhetően bőven a top 100 élmezőnyébe tartozó étterem sem kapott idén pontszámot. Ilyen például a székesfehérvári 67 étterem, a Pomodoro, illetve Segal Viktor konyhája is. Ez persze nem véletlen, a 67 tulajdonosa adja ki az étteremkalauzt, míg Gianni és Segal Viktor tanácsadóként dolgoznak a Dining Guide-nak.

A 67 egy székesfehérvári étterem, amelyet a Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz soha nem fog értékelni. Ez így tisztességes. Én most nem vagyok versenyben, nincs is vetélytársam, így mindenki elém kerül, sőt tovább megyek, ez egyfajta szabadságot is jelent a számomra. Ismerem az éttermi életet és tudom, hogy az éttermi besorolások milyen fontosak az éttermek számára, mielőtt a Dining Guide közelébe kerültem, a kalauz sok éven át Magyarország legjobb vidéki éttermeként díjazott. Nekem ez nagyon fontos elismerés volt. Amióta azonban a nevemhez köthető a két név, teljesen elkülönítem a kettőt. A 67 nem vesz részt a versenyben. Mi vagyunk az első guide, akik saját magukkal szemben kizáróak ilyen értelemben

- nyilatkozta korábban Herczeg Zoltlán, a 67 étterem tulajdonosa, illetve a Dining Guide felelős kiadója.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Mutatjuk: itt élnek a legszegényebb magyar nyugdíjasok
Sokaknak havonta 30 ezer forintnál is kevesebből kell kijönnie.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Rengeteg a házasságon kívüli gyerek Magyarországon

Az OECD adatai alapján Magyarországon a házasság nélkül együtt élő szülők gyermekeinek aránya 16,3 százalék, míg tíz évvel korábban csupán tízből egy gyerek élt ilyen családban. Ezzel egyébként...

Így készíthetsz filléres házi pizzát szikkadt kenyérből

Ha kicsit elszámoltad magad a bevásárlás során, és maradt néhány szelet szikkadt kenyér, még véletlenül se dobd ki, inkább csinálj belőle pizzát a családnak. És még a tésztakelesztés körüli...
 
NÉPSZERŰ
FRISS