14 °C Budapest

Bezárnak a szabadstrandok a Velencei-tavon

MTI
2015. augusztus 1. 08:01

Bezáratta az összes Velencei-tavi szabadstrandot az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) - hangzott el az M1 péntek esti Híradójában.

A hatóság szerint nem a vízminőséggel van baj. A probléma az, hogy a szabadstrandok engedély nélkül üzemelnek, nem felelnek meg a közegészségügyi feltételeknek és nincsenek vízi mentők, elsősegélynyújtó helyek.A járási hivatal arra kötelezte a standok üzemeltetőit, hogy nyolc napon belül helyezzenek ki a parton fürdést tiltó táblákat és a lépcsőket távolítsák el. Aki nem tesz eleget a határozatban foglaltaknak, akár egymillió forintos, többször is megismételhető bírságra számíthat.

Dávid Zoltán strandüzemeltető az M1-nek nyilatkozva azt mondta: a tájékoztatást július végén kapták meg, a "strandszezon kellős közepén". Hozzátette: "békésebb és barátságosabb lett volna", ha a megfelelő hatóságok időben intézkedtek volna.

Gárdony polgármestere arról beszélt: a kormány 15 milliárd forrást biztosít a településnek, amiből a jövő évtől hozzá kezdhetnek a Velencei-tó partszakaszainak felújításához. A Híradó megkereste a Fejér Megyei Kormányhivatalt, de a hatóság egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.  Ha a strandok bezárásáról szóló határozatok jogerőre emelkednek, az érintett partszakaszon nem lehet fürödni.

Ha valaki a tiltás ellenére a vízbe megy, az önkormányzat vagy a rendőrség akár harmincezer forintos bírságot is kiszabhat rá - hangzott el.

KATTINTS! Jönnek a gigabírságok: 150 ezret is fizethetsz, ha...

Az ÁNTSZ honlapján is megtalálható lista szerint a Velencei-tó Agárdnál és Gárdonynál, valamint Velencén a Drótszamár Park és Kemping strandnál kapott jó minősítést. A többi velencei, valamint a velencefürdői strand vízminőségét kiválóra értékelte a hatóság.

Velence város önkormányzata és a Velencei-tó Turizmusáért Egyesület szombaton így reagált:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A médiában megjelent hírekkel ellentétben a Velencei-tónál nem zárták be az összes szabadstrandot. A közös közlemény szerint csak Velence város területén - a fizetős strandokon túl - három szabadstrand van. Ebből kettő fennakadás nélkül, a megfelelő engedélyek birtokában működik. A Velencefürdői Szabadstrand egy körülbelül 70 m-es partszakasz, amely nem rendelkezik a működéshez szükséges alapvető feltételekkel, ezért az üzemeltető eleget tett az ÁNTSZ határozatának és bezárta.

Pontatlannak nevezték azt a tájékoztatást is, miszerint Gárdony 15 milliárd forint támogatást kapott, hiszen - írták - a valóságban az összeget a teljes Velencei-tó partfal-rekonstrukciójára adta a kormány.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem