8 °C Budapest

Autósok, figyelem: itt lesz ellenőrzés a hétvégén

2015. május 29. 13:01

Fokozott közúti ellenőrzés lesz a hétvégén Pest megyében. A baleseti statisztikákat használva jelölik ki a sebességmérések helyét - írja az InfoRádió.

Május 29 - én pénteken 13 órától vasárnap éjfélig tart a fokozott ellenőrzés a Pest megyében, amelynek a célja, hogy a megye területén a halálos kimenetelű és a személyi sérüléssel járó baleseteket megelőzzék - mondja a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Beluzsárné Belicza Andrea szerint cél az is, hogy kiszűrjék az ittas vagy bódult állapotban vezető személyeket. A rendőrök azokat a szabályszegő járművezetőket is eljárás alá vonják, akik a közúti közlekedésére vonatkozó szabályokat megszegik, de a gyalogosokra és a kerékpárosokra is fokozottan figyelnek a rendőrök, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzését is végzik.

A szóvivő hozzátette: a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságilletékességi területén a két és fél nap alatt bárhol lehet számítani az ellenőrzésekre, a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, a cél kifejezetten a jogsértő cselekmények megakadályozása illetve azok megelőzése - hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea.

Elmondta azt is, hogy az új sebességmérő eszközökkel folyamatosan dolgozik a rendőrség, a fokozott ellenőrzésen is számítani kell a megye útjain a sebesség ellenőrzésére, ezeknek is kifejezetten a megelőzés a célja. A baleseti gócpontokat figyelembe véve, a baleseti statisztikát elemezve kerül sor a sebességmérések helyének meghatározására.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem