12 °C Budapest

A hét közeptől esőkabátra lehet szükség: addig viszont 40 fok is lehet

MTI
2015. július 5. 19:01

A következő napokban fokozódik a hőség, több helyen 40 Celsius-fok közeli maximumértékekre lehet számítani - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hét közepén záporokkal, zivatarokkal enyhül a kánikula, mintegy 10 fokkal esik vissza a hőmérséklet, de még így is 30 fok körüli meleg várható.

Hétfőn jobbára napos időre, az ország nagyobb részén forró napra lehet számítani. Délutántól a Dunántúl északi részén és az Északi-középhegység egyes részein már több felhő jelenhet meg, de legfeljebb a nyugati határvidékre sodródhat be egy-egy zivatarfelhő. Napközben több helyen megélénkül a szél, amelyet a Fertő-tó környékén néhol erős széllökés is kísérhet.

A legalacsonyabb hőmérséklet hétfőn többnyire 15-22 fok között alakul, a mélyebben fekvő helyeken ennél kissé hűvösebb is lehet. Trópusi éjszakára, azaz 20 fok feletti minimumra a nagyobb városok belsejében, a magasabban fekvő helyeken és a kiterjedtebb állóvizek mellett lehet számítani. A legmagasabb hőmérséklet 33-38 fok között alakul, az Észak-Alföldön lesz a legmelegebb, Sopron környékén lesz legkevésbé erőteljes a nappali felmelegedés.

Kedden derült, napos idő várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet 15-22, a maximumhőmérséklet 33-38 fok között alakul.

Szerdán délelőtt a Dunántúlon, délutántól már másutt is egyre többfelé várható zápor, zivatar, egy-egy heves zivatar is lehet. A szél fokozatosan megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 18-24 fok lehet. Napközben a Dunántúlon 29-34, keleten még 35-39 fokig melegszik a levegő, de délután egyre nagyobb területen jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Csütörtökön elsősorban a déli és a keleti országrészben a nap első felében még záporeső kialakulhat, többfelé megerősödhet még a szél. Emellett viszont már sokfelé kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Pénteken az ország nagy részén sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű, de lehetnek még erős széllökések. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet. Napközben 24-28 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap derült idő várható, csapadék nem valószínű. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 11-16, vasárnap 12-18 fok között alakul. Szombaton napközben 25-29 fokig melegszik a levegő. Vasárnap már 27-32 fok között alakulnak a maximumok - olvasható az előrejelzésben.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem