9 °C Budapest

Trükkös ingatlanos él vissza a magyar színészlegenda nevével?

2015. április 28. 17:31

Hiába hirdetik lassan 5 éve a Gödön található, egykori Latabár-villát, a mai napig nem találnak rá vevőt. Pedig a trükkös ingatlanos semmitől sem riad vissza, hogy valaki végre beleszeressen a patinás ingatlanba.

Időről időre ismert emberekhez köthető ajánlatok is megjelennek a legfrissebb ingatlanhirdetések között. 2011 óta várja például új gazdáját a Gödön található, egykor a Latabár család tulajdonában álló nagypolgári villaépület. Vevőt azonban a mai napig nem találtak rá.

Úgy sem sikerül túladni rajta, hogy az ingatlanos minden megoldást bevet: a hirdetés(ek)ben például annak ellenére is ragaszkodnak - vélhetően, mint reklámfogás - a híres tulaj említéséhez, hogy az már vagy 40 éve nincs a dinasztia birtokában. Sőt, sajtóértesülések szerint ifj. Latabár Kálmán emiatt jogi lépéseket is fontolgatott már korábban.

Érdekes ingatlanos megoldás az is, hogy a hirdetés két különböző, jelentősen eltérő áron is megtalálható az adatbázisban: az egyikben 149 milliót, a másikban 240 milliót kérnek az ingatlanért.

Szakértők szerint bár tény, hogy az ismert emberek lakóhelye vonzza a kíváncsi tekinteteket, a "híresség" jelentőségét viszont gyakran maga a híresség - vagy az ingatlanos - értékeli túl, többnyire az ingatlannal együtt. Ilyenkor pedig a vásárlók legfeljebb konstatálják a tulaj kilétét, hol örömmel, hol megvetéssel, ahogy ez lenni szokott hazánkban, viszont árfelhajtó hatása aligha van.

A hírességek eladó ingatlanjai maximum a médiában kapnak több megtekintést, mint más, nem "celeb lakások", viszont a komoly érdeklődőknél a korábbi tulajdonos ismertsége már általában egyáltalán nem nyom a latba. Tehát sem árban, sem értékesítési időben nem térnek el ezek az ingatlanok az eladójuk személye miatt a többi ingatlantól.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem