Bejelentkezés:

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2017. január 22. vasárnap Vince, Artúr
Hírek » Otthon

Tízezreket fenyeget a fagyhalál, és nem csak a hajléktalanokat

Csaknem 80-an fagytak meg, közülök 27-en a lakásukban a tavaly ősztől december végéig tartó időszakban. A kormány tervei szerint lakásbérlésre lehetne költeni az átmeneti szállókra fordított összeget - írja a Magyar Nemzet.

Tavaly szeptember és december vége között csaknem 80 ember fagyott meg Magyarországon, közülük 27-en a lakásukban - ez a szám kétszer akkora, mint 2015 azonos időszakában. A több tízezer hajléktalan mellett egyre többen vannak, akiknek van hol lakniuk, de fűtésre nincs pénzük. A kormány szerint  megoldást jelentene egy jogszabály, miszerint a segítőszervezetek lakást bérelnének a korábbi átmeneti szállókra fordított állami támogatásból. A koncepció alapján azért lenne elég a kevesebb pénz, mert a segítőszervezetek megspórolhatnák a szociális munkások bérét, valamint a hajléktalanokra költött összegeket is.

Egy ilyen lakhatási támogatási szisztéma nagyjából három-négyezer hajléktalannak jelentene megoldást 

- mondta a lapnak Ghyczy Gellért, a Baptista Integrációs Központ munkatársa. Szerinte az ötlet jó, félő azonban, hogy a segítőszervezetek nem engedhetik meg maguknak, hogy éljenek a lehetőséggel, és inkább munkásszállókhoz hasonló épületekben helyezik el a hajléktalanokat. Ha ugyanis például egy 50 fős ellátóközpontból 10 embert máshol helyeznek el, akkor kevesebb pénzből kellene ellátni 40-et, viszont a rezsiköltség ugyanannyi lenne, mint korábban. Az pedig további problémát okozhat, hogy a rendszerben csak három évet lehetne eltölteni, így a támogatott időszak után sokan újra visszakerülnének az utcára.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Már pár száz forintból is lehet nyugdíjad: íme a trükk
Kiszámoltuk, mennyit kellene félretenned.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Imádják a vért az öreg kontinensen: íme Európa horrorételei

Szinte bárhova vet minket a sors Európán belül, szinte mindenütt fogyasztanak állati vért különböző formában. A hagymás sült vért talán nem kell bemutatni, ez leginkább hazánkra jellemző. Szlovákia...
 

Így válaszd ki a legjobb vágódeszkát: tényleg olyan jó a műanyag?

A vágódeszka az egyik legfontosabb konyhai eszköz, különösen, ha sokat főzünk (ami ugye olcsóbb, mint étterembe menni). A legfontosabb, hogy milyen anyagból készül: Régebben a műanyag vágódeszkát...
NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

01.19-01.25
Országos

Aldi

01.19-01.25
Országos

Spar

01.19-01.25
Országos

Interspar

01.19-01.25
Országos

Tesco

01.19-01.25
Országos

Spar, Interspar

extra ajánlatok
01.12-02.02
Országos

Auchan

baba
01.05-02.01
Országos

Auchan

friss húsok
01.05-02.02
Országos