2017. február 20. hétfő Aladár, Álmos
Hírek » Otthon

Tízezreket fenyeget a fagyhalál, és nem csak a hajléktalanokat

Csaknem 80-an fagytak meg, közülök 27-en a lakásukban a tavaly ősztől december végéig tartó időszakban. A kormány tervei szerint lakásbérlésre lehetne költeni az átmeneti szállókra fordított összeget - írja a Magyar Nemzet.

Tavaly szeptember és december vége között csaknem 80 ember fagyott meg Magyarországon, közülük 27-en a lakásukban - ez a szám kétszer akkora, mint 2015 azonos időszakában. A több tízezer hajléktalan mellett egyre többen vannak, akiknek van hol lakniuk, de fűtésre nincs pénzük. A kormány szerint  megoldást jelentene egy jogszabály, miszerint a segítőszervezetek lakást bérelnének a korábbi átmeneti szállókra fordított állami támogatásból. A koncepció alapján azért lenne elég a kevesebb pénz, mert a segítőszervezetek megspórolhatnák a szociális munkások bérét, valamint a hajléktalanokra költött összegeket is.

Egy ilyen lakhatási támogatási szisztéma nagyjából három-négyezer hajléktalannak jelentene megoldást 

- mondta a lapnak Ghyczy Gellért, a Baptista Integrációs Központ munkatársa. Szerinte az ötlet jó, félő azonban, hogy a segítőszervezetek nem engedhetik meg maguknak, hogy éljenek a lehetőséggel, és inkább munkásszállókhoz hasonló épületekben helyezik el a hajléktalanokat. Ha ugyanis például egy 50 fős ellátóközpontból 10 embert máshol helyeznek el, akkor kevesebb pénzből kellene ellátni 40-et, viszont a rezsiköltség ugyanannyi lenne, mint korábban. Az pedig további problémát okozhat, hogy a rendszerben csak három évet lehetne eltölteni, így a támogatott időszak után sokan újra visszakerülnének az utcára.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Okoskosár jöhet a magyar boltokban: nézd, hogy működik + videó
Felejtsd el a pakolást, a futószalagot, de a pénztárost is.


Feliratkozom a hírlevélre!
 

 

Egészségesen szeretnél enni? A szakértők elárulták, mi legyen mindennap a tányérodon

Manapság egyre nagyobb divatját éli az egészségtudatos életmód. A netes keresgélés közben azonban könnyen összezavarodhatunk. Aki szeretne odafigyelni, annak érdemes megfogadni a szakemberek tanácsait....
 

Horpadás miatt ne vidd karosszériáshoz a kocsit, elég egy filléres trükk

Lehetetlen elkerülni minden karcolást és horpadást, pláne, ha más hibájából adódnak ezek a sérülések. A karosszériás viszont nagyon drága, de behorpadt autóval sem szeret furikázni az ember. Otthon...
NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

02.23-03.01
Országos

Lidl

02.16-02.22
Országos

Aldi

02.16-02.22
Országos

Auchan

02.16-02.22
Országos

Tesco

02.16-02.22
Országos

Spar

02.16-02.22
Országos

Interspar

02.16-02.22
Országos

  Ajánlatunk