2017. február 27. hétfő Ákos, Bátor
Hírek » Otthon

Teljesen feleslegessé válik a lakcímkártya

Az év második felében várhatóan sok ügyintézéshez már nem lesz szüksége lakcímkártyára annak, akinek e-kártyája, vagyis új típusú személyi igazolványa van - írja a Magyar Nemzet. 

A lakcímadatok rögzítésére várhatóan 2017 második felében lesz lehetőség az új típusú személyi igazolványon - közölte a lap érdeklődésére a Belügyminisztérium.

A lakcímkártya elhagyásához viszont szükség van arra, hogy a fogadó fél, vagyis az adott hivatal vagy szolgáltató rendelkezzen a szükséges kártyaolvasóval, amellyel kinyerhetőek az adatok. Az okmányirodák és a kormányablakok mindegyikét felszerelték már okmányolvasóval, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelenleg 450 ilyen eszközt használ. Az egészségügyben 300 leolvasót adtak át, de a Belügyminisztérium közlése szerint az egészségügy kilencvenezer eszközt szerez be a közeljövőben. 

A lakcímkártyát azonban nem lehet végleg eldobni, amíg például a postán vagy a bankokban nem teszik kötelezővé a kártyaolvasók beszerzését és használatát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Súlyos bírságot kaphat tavasszal, akinek családi háza, nyaralója van
Tízezer forintról indul a büntetés, de milliós tétel is lehet.


Feliratkozom a hírlevélre!
 

 

Ezekben az európai országokban a legdrágább a mindennapi élet

A lakásbérlés, az élelmiszerárak, és a helyiek vásárlóereje is sokat elárul arról, hogy az adott országban mennyire drágák a mindennapok. A MoveHub átfogó kutatást végzett a témában, többek...
 

Így készíts fillérekből szép, ünneptől független lampiont

Egy hangulatos lampion minden teret és bulit feldob. A karácsonyi izzók pedig egyáltalán nincsenek kihasználva, hiszen évente csak néhány hétig világíthatnak. Egy apró és fillérekből megvalósítható...
NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

kert
03.23-04.20
Országos

Lidl

02.23-03.01
Országos

Spar

02.23-03.01
Országos

Interspar

02.23-03.01
Országos

Aldi

02.23-03.01
Országos

Auchan

02.23-03.01
Országos

Tesco

02.23-03.01
Országos