15 °C Budapest

Szerinted melyik legyen 2016 családi háza? Szavazz!

2016. február 3. 16:54

A világ leglátogatottabb építészeti weboldala az idei évben is meghirdette az év épülete versenyt, amely keretében többtízezer olvasói szavazat alapján megválasztják 2016 családi házát is. A döntőbe jutott otthonokra most Te is szavazhatsz.

A világ leglátogatottabb építészeti weboldala, az ArchDaily az idei évben is meghirdette az "ArchDaily's 2016 Building of the Year Awards" versenyt, amelyen 2015 legjobb alkotásaiból, köztük családi házaiból választják ki az év épületét. Az első körben, kategóriánként többszáz projektből választhatták ki a nemzetközi olvasók kedvenceiket; a második körben pedig a döntős alkotások (kategóriánként 5) kerühetnek további elbírálás alá. A végső, szintén teljesen nyitott szavazás pedig február 8-án zárul.

Jó tudni! A díj nem csak egy érdekes online építészeti megmérettetés, hanem óriási lehetőséget is jelent a kisebb, például magyar irodák számára, hogy fej-fej mellett versenybe szállhassanak olyan világhírű, nagy presztízsű irodák mellett, mint például a Herzog & de Meuron vagy éppen a Foster + Partners. 2010-ben például a Bazalt Borház nyert ipari épület kategóriában, tavaly pedig a budapesti 4-es metró Fővám téri és Szent Gellért téri állomása hódította el a közösségi építészet kategória fődíját az ArchDaily versenyén.

Ezúttal ugyan egyetlen magyar alkotás sem került be a döntösők közé, de a nagyobb merítésben több kategóriában is találkozhattunk hazai tervezők munkáival. Habár megítélésünk szerint voltak jóval szebb épületek is a "Houses" kategória jelöltjei között, de az összesített szavazatok alapján végül az alábbi 5 "családi" ház került a top 5-be. Nektek melyik tetszik a legjobban? Szavazás a cikk végén!

Saigon House (a21studio):

Alpine Barn Apartment (OFIS Architects):

Wrap House (APOLLO Architects & Associates):

Flint House (Skene Catling de la Pena):

Vila Matilde House (Terra e Tuma Arquitetos):

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem