12 °C Budapest

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot

MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES

Pornófilmet forgatnak a békés budai házban, fényes nappal

Pénzcentrum
2015. június 15. 20:32

Tehetetlenek a lakók egy budai társasházban: az egyik lakásban ugyanis pornófilmet forgatnak, meglehetősen hangosan.

A 82 éves I. Szilvia hiába szed nyugtatókat, altatókat, képtelen lehunyni a szemét a lánccsörgésektől, a sikítozásoktól és az obszcén üvöltözésektől. A minap arra riadt fel, hogy egy nő üvöltve utasítja partnerét, hogy elégüljön már ki.

Az egész ház lázadozik, de tehetetlenek vagyunk. A bérelt lakásban délután kezdődik a forgatás, és egész éjszaka tart. Az egyik szomszéd már járt a lakásban, a lesötétített szobákban középkori kínzóeszközöktől a számára beazonosíthatatlan szexuális segédeszközökig minden volt. Hallottam én itt már olyan orgazmust, ami tíz percig tartott. Már könyörögtem, hogy legyen elég a jóból

- mondta a Blikknek a nyugdíjas asszony, aki nemegyszer rohant dühödten kopogtatni szomszédjához, ahol egy férfi félmeztelenül csak annyit mondott: nyugi, mára végeztünk.

A lap szerint rendőrségi feljelentést egyelőre még senki nem mert tenni az ügyben, mondván, a rendőrök elmennek, ők pedig ott maradnak és félnek a bosszútól. A lakás tulajdonosa, egy külföldön élő ügyvéd azt mondta, hogy az egészről fogalma sincsen, és azt kérte a lakóktól, hogy szerezzenek neki bizonyítékot, mielőtt kitenné a lakásból az albérlői szűrét.

Mit lehet ilyenkor tenni?

A társas együttélés legfőbb szabályait a Polgári Törvénykönyvben találjuk, de más jogszabályok is megfogalmazzák, kinek, mikor és hogyan kell viselkednie, illetve, ha ezt nem teszi, akkor milyen jogkövetkezményeket kell alkalmazni. Vannak normák, amelyek megszegőivel szemben a jog büntetést (közigazgatási, szabálysértési bírság, büntetőjogi büntetés) rendel kiszabni.

Csendháborítás szabálysértése nincs időponthoz kötve, az bármikor és bármilyen módon elkövethető. A szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény szerint aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz - ami alkalmas mások nyugalmának zavarására -, az szabálysértést követ el.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Képünk illusztráció

Ekkor a rendőrség köteles intézkedni, azaz a bejelentés után járőrt küldeni. A szabálysértés észlelésekor figyelmeztethetnek, helyszíni bírságot szabhatnak ki vagy feljelentést tehetnek. Ha a rendőri felszólítást követően a szabálysértést tovább folytatják és ismételt bejelentést tesznek, akkor elő is állíthatók az elkövetők. Ha bizonyítani akarjuk igazunkat, érdemes dokumentálni hang- vagy videó-felvételekkel a csendháborítást, többen is összefoghatunk a környéken, s egy időben tehetünk bejelentést. Írásban is készülhet feljelentés, melyet a kormányhivatal vizsgálni ki. Ebben az esetben számolnunk kell azzal is, hogy beidézhetnek bennünket és tanúvallomást kell tennünk.

Az önkormányzatok előírásain indokolt esetben az egyes társasházak még szigoríthatnak, de ellent nem mondhatnak neki. Így ha társasházban lakunk, a saját házirendünkkel érdemes tisztában lenni. A társasház házirendje megszabhatja például, hánytól hányig lehet porszívózni, mosógéppel mosni, fúrni.

Az együttélési normákat készakarva megsértő lakótársat, amennyiben felszólításunk ellenére sem fejezi be a nagy zajjal járó tevékenységét, minden esetben fel kell jelenteni! Ahány szabálysértési eljárás indul ellene, ugyanannyi büntetést fog kapni.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem