21 °C Budapest

Pár éve még elképzelni sem merted: drogériákban is befizethetjük a csekkeket

2016. július 29. 12:05

Csekkbefizető automatákat telepít a Posta 25 Rossman üzeltbe, így hamarosan már a drogériákban is befizethetjük a számláinkat.

A Magyar Posta célja, hogy klasszikus termékeit - így a csekket is - a kor követelményeinek és az ügyféligényeknek megfelelően modernizálja. Ennek jegyében az elmúlt másfél évben számos újítást vezetett be. A folyamat következő lépése, hogy a Rossmann-nal együttműködve

25 drogériába csekkbefizető automatákat telepít,

melyeken keresztül mind bankkártyával - kártyás vásárlási tranzakcióként - mind pedig készpénzzel befizethetőek a csekkek. Az ügyfelek így még több helyszínen és tágabb időintervallumban tudják elérni a csekkbefizetési szolgáltatást. A telepítés folyamatos, várhatóan szeptember végére már mind a 25 kijelölt üzletben működnek az automaták.

Ezekben a Rossmannokban lesz először automata:
  • Budapest, VI. Váci út 1-3.
  • Budapest, XIII. Béke tér 1-3.
  • Budapest, XIII. Gyöngyösi sétány 6.
  • Budapest, XIV. Rákosfalva park 3/c
  • Budapest, VIII. Rákóczi tér 7-9.
  • Budapest, XIX. Kossuth tér 2.
  • Üllő, Pesti út 100.

Hogyan működik az automatás csekkbefizetés?

A drogériákban elhelyezett csekkbefizető automata használata egyszerű. Az Általános Szerződési Feltételek elfogadását követően be kell helyezni a csekkeket az automatába, amely - a teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésű csekkek esetében - leolvassa a rajta szereplő adatokat. Amennyiben nem teljesen megszemélyesített vagy kézi kitöltésű csekket kíván az ügyfél befizetni, akkor a fizetendő összeget a képernyőn látható szám ikonok érintésével meg kell adni, majd a rögzített összeget jóváhagyni.

Fontos tudni, hogy ebben az esetben a megbízás összegének az ügyfél által rögzített összeg minősül. Az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont, majd bankkártyás fizetés esetén be kell helyezni a POS terminálba a bankkártyát. A fizetési tranzakció után az automata bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését. Készpénzes befizetés esetén az automata egy úgynevezett köztes bizonylatot nyomtat, ennek segítségével a pénztárnál tudják az ügyfelek kiegyenlíteni a csekk összegét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az automatán keresztül egy fizetési művelettel 290 ezer forint értékben maximum öt csekk adható fel. A tranzakciót követően az adatok - ugyanúgy, mint a postán befizetett csekkek esetében - a Magyar Posta Elszámoló Központjába kerülnek, majd a befizetett összeg fehér csekk esetén közvetlenül a számlakibocsátóhoz, sárga csekk esetén a számlakibocsátó számlavezető pénzintézetéhez.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm