11 °C Budapest

Ki nem találod, mennyiért lehetsz Nagy Feró szomszédja

2015. szeptember 9. 16:32

20 éve lakik Nagy Feró és családja Őrbottyánban; főként anyagi megfontolásból döntöttek annak idején a Pest megyei település mellett. Nincs ez másként ma sem, az ingatlanpiaci forgalomnövekedés hatására egyre többen keresnek maguknak megfizethető otthont az agglomerációban is. Mutatjuk, mennyiért lehetsz Nagy Feró szomszédja.

Őrbottyáni otthonában látta vendégül Nagy Feró nemrég Papp Gergőt és feleségét, vagyis az RTL II-n tegnap óta futó Pimasz úr átcuccol c. műsor stábját. Feró és családja közel 20 éve él a Pest megyei településen; nagyobbik fia ugyan nemrég elköltözött, kisebbik fia, Hunor és menyasszonya viszont a dupla telken építették fel saját családi házukat.

Habár korábban Hunor és kedvese is gondoltak rá, hogy a fővárosba költöznek, de a fiatalok választása is jól mutatja, hogy az agglomeráció népszerűsége folyamatosan növekszik a Budapesten tapasztalható ingatlanpiaci "árrobbanással" párhuzamosan. A trendek azt mutatják, rengetegen találják meg a fővárosi agglomerációban a kedvükre való ingatlant - főként családi házat -, többnyire a budapesti árak alatt.

A statisztikák szerint árakban egyelőre ugyan még nincs elmozdulás az agglomerációban, de az eddig tapasztalt tranzakciószám egyértelműen elindult felfelé.

Nem volt ez egyébként máshogy 20 évvel ezelőtt sem; a budapesti átlaghoz viszonyított mérsékelt árszínvonal miatt döntöttek anno Feróék is úgy, hogy a Pest megyei Őrbottyánban telepednek le.

20 évvel ezelőtt, életemben először kerestem egy kis pénzt (...) Mivel mi Óbudaiak vagyunk, ezért elkezdtem Budakalász környékén nézni telket, de olyan drágák voltak, hogy nekünk a negyedére nem futotta akkor

- foglalta össze Nagy Feró, miért is választották annak idején Őrbottyánt.

Ez a kontraszt jellemzi egyébként ma is Budapest, illetve agglomerációjának árszínvonalát. Míg minden települést és ingatlantípust átlagolva az agglomerációban elkelt lakások átlagos négyzetméter ára 170 ezer forint körül mozog (ezen belül a családi házakat valamivel olcsóbb, míg a lakásokat némileg drágább négyzetméterár jellemzi), addig a fővárosban 230 ezer forintos átlagos négyzetméterár uralja a piacot - és akkor a Buda és Pest közti elképesztő árszakadékról nem is beszéltünk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Őrbottyán egyébként tökéletes iskolapéldája az átlagos agglomerációs árszínvonalnak, az Otthontérkép statisztikái szerint az átlagos értékesítési négyzetméterár 169 ezer forint körül mozog Feróék szeretett településén. Őrbottyánban és környékén jelenleg bő 110 eladó ingatlant listáz a térképes ingatlankereső; telket (akár bontandó házzal) már 3 millió forint körül kapunk, de egy jobb állapotban lévő, nagyméretű családi házhoz is hozzájuthatunk 25-30 millió forint körül.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem