13 °C Budapest

Kész, vége! Visszaadja lakossági engedélyét az E.ON

2015. április 24. 12:43

Az E.ON új üzleti stratégiájának következő lépéseként az E.ON Energiaszolgáltató Kft. visszaadja a lakossági egyetemes gázszolgáltatási engedélyét - tudta meg a Pénzcentrum a társaság közleményéből.

Április 24-én az E.ON Energiaszolgáltató Kft hivatalos kérelemmel fordult a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz, hogy vonja vissza az E.ON Energiaszolgáltató Kft. egyetemes gázszolgáltatói engedélyét. A hivatal az eljárási rend szerint jogosult ezen esetben más szolgáltatóktól ajánlatokat bekérni az - elsősorban lakossági ügyfeleket magában foglaló - ügyfélkör átvételére, és azok alapján kijelölni azt az új társaságot, mely a jövőben az érintett lakossági ügyfélkör számára a gázszolgáltatást biztosítja. Amennyiben nem érkezik ajánlat, a hivatal jogosult az új szolgáltató kijelölésére.

Ez a folyamat nem érinti az E.ON csoport árampiaci ügyfeleit (sem lakosságit, sem versenypiacit), illetve nem érinti a gáz versenypiaci ügyfeleit sem, számukra a vállalatcsoport az eddigiek szerint biztosítja a szolgáltatást.

Az E.ON egyetemes gázszolgáltatásra jogosult ügyfélkörének átadás-átvételi folyamata az érintett ügyfeleknél a szolgáltatás minőségét nem érinti. A szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőkről, változásokról a megszokott formában, időben és teljes körűen tájékoztatja fogyasztóit a társaság. A vállalatcsoport minden szakmai támogatást megad a folyamat zökkenőmentes lebonyolítása érdekében mind a hivatal, mind az újonnan kijelölt engedélyes részére.

Az E.ON gázpiaci lakossági ügyfelei kapcsolatban maradnak az E.ON munkatársaival, hiszen területileg illetékes rendszerüzemeltetőként továbbra is az E.ON helyi leányvállalatai végzik többek között a hálózat karbantartását, fejlesztését, illetve a mérőórákhoz kapcsolódó egyéb feladatokat is.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm