16 °C Budapest

Gyorsan lemerül az okostelefonod? 11 tipp, hogy napokig bírja

2016. november 8. 12:02

Az okostelefonok már közel fél évtizede részei a mindennapi életünknek, a gyártóknak azonban a mai napig nem sikerült megoldania azt a problémát, hogy az akkumulátorok egy (legfeljebb két) napnál tovább bírják. Összeszedtünk 11 tippet, amivel akár többszörösére is nőhet a készenléti idő.

Felejtsük el a játékokat!

Az orvosnál várakozáskor vagy utazás közben sokan játékokkal ütik el a szabadidejüket. Ez azonban a legnagyobb hiba, amit a rövid üzemidővel szembeni harcban elkövethetünk, a játékok ugyanis rekord sebességgel szívják le az akkunkat. Összefoglalva: felejtsd el a Pokemon Go-t!

Ne Facebookozz annyit!

Nemcsak a társas kapcsolatainknak, hanem az akksinak is jót tesz, ha nem, vagy csak kevesebbet használjuk a közösségi médiát. Különösen a nagyobb alkalmazáson keresztül elérhető oldalak fogyasztják gyorsan az akkumulátort, mint a Facebook vagy az Instagram.

Vedd le a fényerőt!

A telefonok fényerejét is be lehet állítani, ezt levéve akár jelentősen megnövekedhet a rendelkezésre állási idő. Ha van olyan funkció a telefonon, amely automatikusan beállítja a fényerőt, akkor érdemes lehet ezt használni. Az alacsony fényerő egyébként nemcsak az akut, hanem a szemünket is kíméli.

Kapcsold ki a Bluetooth-ot!

A Bloototh-ra csatlakoztatható kütyük leegyszerűsítik a kommunikációnkat, ugyanakkor az érintésmentes csatlakozás folyamatos bekapcsolása sokkal hamarabb merülhet le a telefonunk, érdemes tehát kikapcsolni, ha nem használtjuk azt.

Kapcsold ki a GPS-t!

A GPS-t rengeteg alkalmazás használja és segítségével könnyebben "becsekkolhatunk" vagy az autós navigációban segíthet. A kikapcsolásával viszont értékes perceket-órákat nyerhetünk, amíg a telefon a rendelkezésünkre áll.

Hallgass kevesebb zenét!

A zenehallgatás is az akku gyors kimerüléséhez vezet. Ebben egyébként az egyik legnépszerűbb zenelejátszó, a Spotify is élen jár, így próbáljuk meg kevesebbet használni ezt.

Ne Snapchatelj annyit!

Különösen a fiatalok körében népszerű a Snapchat, amivel minden mozdulatunkat megörökíthetjük. Ezért viszont drágán megfizetünk, az alkalmazás ugyanis a folyamatos kamera és képernyőhasználat miatt rekord sebességgel szívja le az aksinkat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Okosan chatelj!

Az üzenetküldő alkalmazásoknál is gyorsan lemerülhetünk, ha túl sok mozgóképet küldünk. Ez nemcsak a videókra, hanem a mozgó matricákra és a gifekre is vonatkozik.

Ne nézz videókat!

Akár a Youtube-on, akár a Netflixen nézünk videókat, a magas adatforgalom és a kijelző folyamatos használata gyorsan lemeríti az akkumulátorunkat. Ezeket inkább számítógépen vagy TV-n nézzük!

Használj mobilakkut!

A mobilakkumulátorok kapacitása akár a telefon aksijának többszöröse is lehet, így ezzel akár aktív használat mellett is napokig nem kell hálózati töltőre tenni a telefonunkat.

A telefon akkumulátor fogyasztását nyomon követheted a beállításoknál, itt megnézheted, hogy neked személy szerint mi meríti le a leginkább a telefonodat. A top 2-3 alkalmazás visszafogott használatával pedig spórolhatsz az aksid üzemidején.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm