6 °C Budapest

Ez a cég lesz a lakossági gázszolgáltató

MTI
2015. augusztus 4. 08:31

A Főgáz Zrt. lesz a teljes lakosság földgázszolgáltatója Magyarországon 2016 végére - közölte a Főgázt szakmailag irányító ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.

A tájékoztatás szerint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) alkalmasnak találta a Főgáz ajánlatát a Tigáz Zrt. mintegy 1,2 millió fogyasztójának ellátására. A fogyasztók 2016. október 1-jéig kerülnek át a Főgázhoz, amely így a jövő év végére már 3,3 millió földgázfogyasztó részére garantálja a biztonságos földgázellátást, ezzel a teljes magyar lakosság földgázszolgáltatójává válik - írják.

A Főgáz veszi át a Tigáz ügyfelein kívül az E.ON Energiaszolgáltató Kft. több mint 600 ezer ügyfelét legkésőbb 2016. január 1-jétől és a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 750 ezernél is több fogyasztóját legkésőbb 2016. július 1-jétől - ismerteti az ENKSZ.

Horváth Péter, az ENKSZ elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a Főgáz az országos egyetemes szolgáltatói engedély megszerzése óta eltelt négy hónapban sikeresen vett át sok tízezer fogyasztót. Ezzel párhuzamosan megkezdődött a nemzeti közműszolgáltatás villamosenergia-szolgáltatásának kialakítása, folynak a tárgyalások, hogy a jövő év elején a nemzeti közműszolgáltatás keretében már villamosenergia-szolgáltatást is igénybe vehessenek a fogyasztók - tette hozzá.

A tájékoztatás szerint a földgázellátásról szóló törvény értelmében, az átvétel időpontjában az átadó egyetemes szolgáltató és az átvétellel érintett felhasználók közötti egyetemes szolgáltatási szerződés megszűnik, egyúttal az érintett felhasználók és a Főgáz, mint átvevő egyetemes szolgáltató között határozatlan idejű egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, földgáz egyetemes szolgáltatás biztosítására.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Főgáz megkapja az átvételben érintett ügyfelek átlagos fogyasztási adatait azért, hogy a jövőbeni számlázásuk megfelelő legyen. Az átvevő szolgáltató felhasználók személyes adatait a vonatkozó törvényi előírások szerint kezelheti - olvasható az ENKSZ közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem