15 °C Budapest

Ennyiért árulja villáját Oszkó Péter: égnek áll a hajad!

2016. február 9. 16:31

700 millió forintért árulja villáját Oszkó Péter, a Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere. Megtaláltuk a hirdetést, less be velünk a luxusingatlanba.

700 millió forintért árulja luxusvilláját Oszkó Péter üzletember, kockázati tőkebefektető, a Bajnai-kormány egykori pénzügyminisztere. Az eladó ingatlant az Index szúrta ki Oszkó Facebook-oldalán, a Pénzcentrum azonban megtalálta a hivatalos hirdetést is.

A Pénzcentrum az egyik legismertebb luxusingatlanokra specializálódott közvetítő, az Engel&Vöelkers kínálatában (lásd alábbi képünkön) talált rá "a völgy felett lebegő" ingatlan hirdetésére. A hírhedt (korábban azzal vádolták Oszkót, hogy tudatosan megsértette az építési szabályokat, és túlépítette a házat) ingatlan hirdetéséből kiderül, hogy a II. kerületi luxusvilla közel 500 négyzetméteres, és

az igényes építészet nemcsak az épület külső megjelenésében szembetűnő, hanem reprezentatív belső kialakításában, funkcionalitásában és anyaghasználatában is.

Habár mindent figyelembe véve a 700 milliós, vagyis a négyzetméterenként 1,4 milliós árcédula nem feltétlenül meglepő, ugyanakkor Ditróy Gergely, az Otthontérkép vezető elemzője szerint a villa így is vitathatatlanul kuriózumnak számít a hazai lakóingatlan-piacon.

Bármennyire is magasnak tűnik a 700 milliós kínálati ár, az ingatlan elhelyezkedését figyelembe véve azonban inkább átlagosnak mondható, vagyis nem ugrik ki a hasonló típusú ingatlanok közül. Gondoljunk csak bele, ezen a környéken még egy üres telek is 100-200 milliós tétel. Az értékesítésre váró villa kínálati ára tehát piaci, arról nem is beszélve, hogy egy esetleges 10-15 százalékos alkuval máris 600 millió alá tornászhatja a szerencsés a vételárat. Persze nem szabad megfeledkezni az illetékről sem, ami plusz 20-30 milliós tétel lesz

- tette hozzá Ditróy Gergely.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

{{EMBED:otthonterkep.hu/embed?q=Budapest&mip=500&mxp=999&s=elado&o=ertekesites2014&lat=47.48099910944523&lng=19.130284999999986&z=11}}

Címlapképünk forrása: facebook.com/peter.oszko.1

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm