8 °C Budapest

Ennyien vállaltak három gyereket a CSOK 10+10 millióért

2016. december 27. 15:05

Megérkeztek a legfrissebb CSOK adatok és az is kiderült, hogyan változik a családtámogatási rendszer jövőre.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárának bejelentése szerint: a CSOK 2015. júliusi bevezetése óta 34 500 család részesült támogatásban, ami összességében 81,5 milliárd forintnyi támogatást jelentett. Az államtitkár szerint a novemberi, lezárt adatból az is látszik, hogy az utolsó hónapban újabb 10 százalékkal emelkedett a támogatottak köre - írja tudósításáéban az Index.

A támogatás fele nagycsaládosokhoz került, illetve olyanokhoz, akik még nem nagycsaládosok, de vállalták, hogy 3 gyerekük lesz.

Azok között a családok között, akik eddig megkapták a 10 millió forintot, 82 százalékot tesz ki az utóbbi csoport, vagyis többségben vannak azok, ahol még nem születtek meg a gyerekek. Az államtitkár szerint 4500 olyan család volt, amely a CSOK mellett - összesen 19 milliárd forint értékben - áfa-visszatérítésben is részesült.

Novák Katalin azt is hozzátette: a programra 2017-ben az eddiginél is több pénzt terveznek fordítani. A költségvetésben 211 milliárd forintot rendeltek ehhez, de ez egy felülről nyitott előirányzat, ha még ennél is nagyobb lesz az igény, akkor az ígéret szerint azt a pénzt is elő fogják teremteni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Az államtitkár ismertette, hogy 2017-től a kétgyerekesek adókedvezményét emelni fogják, ami éves szinten 60 ezer forintot jelenthet nekik.

  • Változás lesz az első házasok adókedvezményénél is: január elsejétől két évig lehet majd igénybe venni a havi 5 ezer forintos kedvezményt, függetlenül attól, hogy megfogan-e az első gyerek ebben az időszakban.
  • De fontos változás, hogy 2017-től a minimálbér emelkedésével párhuzamosan emelkedik a gyed plafonja is, a jelenlegi 155 400 forintról 178 500 forintra. Ez 84 ezer gyerekes szülőnek jelent többlettámogatást, mondta.

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem