Már elérhető a pályázat: fejenként több százezer forint a tét

2014. szeptember 22. 15:01

Kisebb fogyasztást, így csökkenő rezsiköltségeket ígér nyertes pályázóknak a most induló támogatási rendszer. Mától lehet fűtőberendezések cseréjéért pályázni - olvasható a kormany.hu-n. Azonban a pályázatokat kezelő honlapon még nincs fenn a szükséges útmutató.

Legfrissebb információnk:
Délután negyed ötre már elérhetővé vált a pályázati útmutató az ÉMI oldalán. A pályázati űrlap ide kattintva érhető el.

Új lakossági energetikai pályázati lehetőségek indulnak idén ősszel. Az első pályázatra mától lehet jelentkezni. Az elavult kazánokat, vagy tüzelőberendezéseket új, nagyobb energiahatékonyságú fűtőberendezésekre lehet cserélni. Egymilliárd forint jut a támogatásra, ebből egy háztartás maximum bruttó 650 ezer forintot kaphat, és csak a teljes költség 40 százalékáig állják a kiadásokat.

Hogyan lehet pályázni?

  • Legyél magyarországi lakhellyel rendelkező magánszemély.
  • Legyél azon ingatlan, ahol a csere megvalósul - tulajdoni lapján szereplő - tulajdonosa.
  • A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül lehet benyújtani. Ez az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapja.
  • Rendelkezned kell ügyfélkapus azonosítóval. Ehhez személyesen is be kell menned egy okmányirodába.
  • A portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől számított 30 napon át lehetséges.
  • A pályázatokat benyújtani a pályázat lezárásáig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet.

Azonban a hivatalos tájékoztatást kiegészítve az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) felhívja a figyelmet arra, hogy:

amennyiben pályázat benyújtási szándékkal kívánnak regisztrálni, úgy azt kérjük a pályázati útmutatóban megjelenő honlapon tegyék meg, NE a www.emi.hu oldalon.

Az útmutató a cikk megírásának időpontjában azonban még nem elérhető,

azaz technikailag még nem lehet pályázni. A pályázatok elbírálása beérkezési sorrendben történik, ezért nem lenne mindegy, mikortól lehet valóban jelentkezni. Telefonos érdeklődésünkre az ÉMI munkatársa elmondta, hogy nem tudja, mikor lesz elérhető a pályázati felület, reményei szerint még ma. Érdemes ezért folyamatosan ellenőrizni a honlapot, hátha frissül.

Ma reggel órákra leállt országszerte számos okmányiroda elektronikai rendszere. Egyes feltételezések szerint a leállásban közrejátszhatott az is, hogy túlságosan sokan rohanták meg az ügyintézőket ügyfélkapu regisztrációért - enélkül ugyanis nem lehet pályázni a támogatásokért.

A fűtéskorszerűtési pályázatot két további korszerűsítési program követi majd.

Szeptember 25-én

lehet a következő pályázatra jelentkezni, ez a magas fogyasztású háztartási gépek cseréjét célozza. Ennek keretösszege 627,1 millió forint. Egy harmadik pályázati lehetőség is lesz, ez

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

szeptember 29-én

nyílik meg. Ebben nyílászáró cserére lehet jelentkezni, itt összesen 1,1 milliárd forint vár kiosztásra. A tervek szerint a három pályázat összesen 25 ezer háztartást ér majd el.

A háztartási gép cseréjét célzó programon kívül az összes pályázat utófinanszírozású, azaz ezekben az esetekben magunknak kell kifizetni a szükséges költségeket, és csak később, a számlák igazolásával igényelhetjük a támogatást.

A megtakarítás családonként évente 120-140 ezer forintot jelenthet, mindegyik pályázatot figyelembe véve. A tárca tapasztalatai szerint a fűtéskorszerűsítésre 1700 pályázat, míg a háztartásigép-cserére 23 ezer érkezhet be, ebből 1500-at illetve 21 ezret tudnak támogatni - mondta el a témában tartott múlt heti sajtótájékoztatón Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem