17 °C Budapest

2 milliárdot szórhatott el ingatlanokra Dzsudzsák Balázs

2015. október 3. 17:54

2 milliárd forintért vásárolhatott luxuslakásokat és üzlethelységeket a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs. Az ingatlanok pontosan megfelelnek a mostanában leginkább keresett kategóriáknak. Mennyit kaszálhat a focista ezzel a befektetésével?

A Debrecenben nyíló Párizsi Udvar bevásárlóközpontban Dzsudzsák Balázs is vásárolhatott ingatlanokat. A franciás hangulatot idéző üzletház teljes, négyezer négyzetméteres épületegyüttese három ütemben kerül kialakításra, egyenként hárommilliárd forintért. A Párizsi Udvarban nemcsak üzletek, vendéglátóegységek találhatók majd, ha­nem lakások is, többségük ötven-hatvan négyzetméteres, illetve a legfelső szinten száz négyzetméteres penthouse lakásokat alakítanak ki. Utóbbiakhoz kétszáz négyzetméteres zöld tetőterasz és gyönyörű panoráma tartozik.

Dzsudzsák hat lakást és ezer négyzetméter üzlethelyiséget vehetett meg. Ez a török Bursaspor légiósának nagyságrendileg kétmilliárd forintjába kerülhetett - írja a Borsonline.

Miért jó befektetés az ingatlan?

Az ingatlanpiaci elemzők szerint várhatóan emelkedni fog az ingatlanok ára a következő években, így a válogatott focista is jó befektetést csinálhat a vásárlással. Nemcsak sok pénzzel lehet érdemes ingatlanba fektetni a pénzünket, kisebb ingatlanokkal akár már pár millió forinttal is spekulálhatunk az árnövekedésre, ráadásul idő közben bérbe is adhatjuk a vásárolt ingatlanunkat. A piac működését a makrogazdasági helyzet, valamint a háztartások jövedelmi viszonyai és várakozásai mellett az határozza meg leginkább, hogy milyen piaci szereplők teremtik meg annak a lehetőségét, hogy a kereslet és a kínálat megtalálja egymást.

Az elmúlt egy évben a piacon elsősorban befektetési céllal jelentek meg a vásárlók, miközben a lakossági vásárlások területe csupán az elmúlt pár hónapban kezdett erősen növekedni. Ebben nagy szerepe volt a befektetési célú vásárlások által életre keltett piacnak, a devizahiteleseket mentő folyamatoknak és - nem utolsó sorban - az idén július elsejétől - immár a használt lakások vásárlására is felvehető - Családi Otthonteremtési Kedvezménynek.

Mindezek, a folyamatosan emelkedő árak mellett nemcsak az eddig elhalasztódott vásárlói oldalt erősítik, hanem az eladó ingatlanok piacán is új helyzetet teremtenek. Sokan most látnak lehetőséget arra, hogy hitellel terhelt nagyobb ingatlanjaikból minimális veszteséggel szálljanak ki és egy kisebb ingatlanba költözzenek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A befektetési célú lakásvásárlások tavaly olyan mértékű áremelkedést indítottak el, amely idén már a vásárlásoknak is lökést adott. Az ingatlanhirdetések számának folyamatos növekedése jól mutatja, hogy az év elejétől egészen májusig egy dinamikusan bővülő kínálattal találkozhattunk, annak ellenére, hogy mind a hirdetések száma, mind a tényleges lakásvásárlások száma az év elején jelentősen visszaesett az előző évhez képest. A devizahitelek tavaszi elszámolása, valamint a forintosítás hatására azonban folyamatosan letisztult a lakosság számára rendelkezésre álló források köre, így márciustól júliusig nagymértékű bővülést mutatott a piac, ami vélhetően a statisztikákban is meg fog jelenni hamarosan.

Az év hátralévő részében várhatóan tovább növekedik a hazai ingatlanpiac, ami egyrészt a tranzakciók számában, másrészt a kínálat és az árak további növekedésében is meg fog jelenni. A következő fél évben a karácsonyi szezonban várható visszaeséstől eltekintve a növekedés várhatóan nem fog megszűnni, legfeljebb annak dinamikája fog lassulni. A bővülésnek a jövő évben a megemelkedett árak mellett a szűkülő kereslet fog határt szabni amellett, hogy a kínálati oldalon is növekedni fog az értékesítésre váró használtlakás-állomány.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm