7 °C Budapest

Micsoda? Korai nyugdíjba vonulhat a TV2 sztárja?

Pénzcentrum
2015. július 4. 20:25

Feladja a sorozatokban való szereplést és a vállalkozásaiból is kiszáll Gesztesi Károly, a Jóban rosszban szereplője. A színész már 37 éve dolgozik, így most pihenésre vágyik. Azonban nemcsak kiugró fizetéssel lehet korán nyugdíjba menni, ennek feltételei akár már 20 év alatt is megteremthetőek.

Harminchét éve dolgozom egyfolytában. Az egyik legjobban fizetett színész lettem a szakmában. Kiszálltam az üzleti életből, s felszámoltam a vállalkozásaimat. Van annyi hál’ istennek, hogy nem hiányzik a Jóban Rosszban-os keresetem

 - mondta Gesztesi, akinek esze ágában sincs hajhászni a pénzt - írja a Blikk.

Egyáltalán nem hiányzik a napi harminc oldal tanulás. Elveszi az időt a családtól. Szép volt, jó volt, elég volt. Úgy döntöttem, hogy egy évig nem fogok leszerződni egyik csatornához sem. Most már élni szeretnék. Elmenni Tenerifére vagy Toscanába a kedvenc helyeimre. Vagy kirándulni egyet a barátnőmmel Párizsban, ha ahhoz van kedvem

 - tette hozzá a színész.Ugyan még szerepel színházakban és filmforgatásokon is részt vesz, de sem vállalkozásai, sem tévés sorozata nincs. Tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy 37 évnyi munka után Gesztesi félig nyugdíjba vonult.

Akár 20 év alatt megteremthető a nyugdíjba vonulás feltétele

Az elképzelésünkben olyan alanyból indultunk ki, aki az életének azon szakaszán már túl van, hogy nagyobb beruházásokat kelljen végrehajtania, az ugyanis megakadályozná a konstans megtakarításban. Emberünk így 30 éves és a magyar átlagos fizetésnél (országosan nettó havi 158 ezer) valamivel jobban keres, ugyanis Budapesten él, ahol az átlagos nettó már 200 ezer forint.

Megtakarítási képessége a kiinduló feltételezésünk szerint a nettó jövedelmének a negyede (kezdetben 50 ezer forint).


Így 150 ezer forintos elkölthető jövedelemmel éli az életét, amivel teljesen elégedett. Ez utóbbit külön hangsúlyoznánk, mivel ennek köszönhetően a reálbér-emelkedéséből (inflációt meghaladó bérnövekedés) származó többletet inkább a megtakarításainak további növelésére fordíthatja. Innentől kezdve pusztán azt várja az emberünk, hogy a hosszú kötvényekbe fektetett vagyonából származó jövedelme valamikor fenntarthatóan (inflációt követően) elérje azt a szintet, ami mellett már nem kell többet dolgoznia.

Ehhez megjósoltuk, hogy a távoli jövőben milyen kamatokra számíthatunk, ami végül kidobta, hogy alapesetben

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
23 évnyi kemény munkára és folyamatos megtakarításra volna szükség az életcélunk eléréséhez.

A korai nyugdíjba vonulás feltételeiről részletesen ITT olvashatsz.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem