16 °C Budapest

Hatalmas kedvezmény jár a nyugdíjasoknak: sietniük kell

2016. február 10. 06:11

Idén is jelentkezhetnek a nyugdíjasok a kedvezményes fürdőbelépőkért és üdülési lehetőségekért az Erzsébet-program keretében. Érdemes sietni, mert a pályázni a keret kimerüléséig, de legfeljebb február 29-ig lehet.


A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében 2016-ban is lehetőséget nyújt a nagycsaládosoknak, a fogyatékossággal élőknek és a nyugdíjasoknak a kedvezményes üdülésre, vagy kedvezményes fürdőbelépő megváltásra. Idén a korábbi évek tapasztalataihoz képest nagyobb az érdeklődés, egyszerre több ezren regisztrálnak, töltenek fel profiladatokat vagy pályáznak - olvasható a program hivatalos honlapján.

Ezért is fordulhatott elő, hogy a napokban a program Facebook-oldalát számtalan panaszkodó komment árasztotta el. Sok nyugdíjasnak az okozza a gondot, hogy a jelentkezés csak online lehetséges és annak a menete is rendkívül bonyolult. A hatalmas rendszerterhelés érdekében most egyszerűsítették is a pályázatok beadásának menetét.

Lássuk a részleteket

Az interneten benyújtott adatlapon egy pályázat keretében kizárólag egy személy pályázhat, és részesülhet az alapítvány által nyújtott támogatásban. Egy nyugdíjas tehát kizárólag egy helyre (vagy szociális üdülési vagy kedvezményes fürdőjegy pályázatra) jelentkezhet.

Évről évre egyébként egyre több a jelentkező, tavaly már közel 58 ezer nyugdíjas jutott kedvezményes pihenési lehetőséghez.

Kik és meddig jelentkezhetnek?

A támogatásra 60. életévüket betöltött nyugdíjasok jelentkezhetnek, akinek rendszeres, havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 000 forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek. (pl. nyugdíj melletti munka) Azoknak is érdemes próbálkozni, akik a korábbi években nem kaptak támogatás, őket ugyanis előnyben részesítik az elbírálás során.

Pályázni a keretösszeg kimerüléséig, de legkésőbb február 29-ig lehet.

Mennyibe kerül?

Elnyert támogatás esetén 5000 forint önerő befizetésével vehető igénybe az üdülési szolgáltatást az elő-, valamit az utószezonban, hiszen a főszezonban főként az iskolás gyermekek üdülnek. A szálláshelyek között ITT keresgélhetünk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Előszezon: 2015. június 15-ig
  • Utószezon. 2015 szeptember 1-től , 2015 december 31-ig

A kedvezményes fürdőbelépő pedig 2500 forint önerő befizetése mellett, országosan mintegy 80 fürdő igénybevételét biztosítja, az egyes helyszínektől függően legalább 5, és legfeljebb 33 alkalommal. A részvevő fürdők teljes listája ITT található.

Meddig kell fizetni?

A pályázókat legkésőbb a benyújtási határidőt követő 30 napon belül e-mailben értesítik  az eredményekről. Az érvényes jelentkezés feltétele azonban a pályázati önrész határidőre történő befizetése is, idén ez a határidő pedig

március 31.

Az önrészt egy összegben kell az Alapítvány által megküldött postai csekken keresztül vagy a program hivatalos honlapján elektronikus bankkártyás fizetéssel az Alapítvány részére befizetni.

Fontos tudni, hogy a támogatás nem fedezi a fürdőbe, üdülőhelyre utazás költségeit, és nem is használható fel az útiköltség megtérítésére. Az elnyert támogatásokat pedig a pályázó a saját nevére kiállított elektronikus kártyával tudja majd igénybe venni.

Hogyan lehet pályázni?

  • 1. Regisztrációt követően töltsük le a Hozzájáruló nyilatkozatot
  • 2. Nyomtassuk ki
  • 3. A Hozzájáruló nyilatkozatot töltessük ki két tanúval, és írjuk alá
  • 4. Készítsünk 1 MB-nál kisebb méretű képet a nyilatkozatról
  • 5. Az elkészült fotót küldjük el a hozzajarulony@erzsebetprogram.hu e-mail címre (fontos, arról az e-mail címről küldjük, amivel regisztráltunk)
  • 6. Töltsük ki profiladatainkat a honlapon
  • 7. A pályázat beadásakor jelöljük be, hogy e-mailben már elküldtük a Hozzájáruló nyilatkozatunkat
  • 8. Véglegesítsük és nyújtsuk be a pályázatot

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem