Napi tippek

Tartós élelmiszerből vegyünk többet, ha olcsóbb

2013.01.29.

A konzervált termékekből, valamint a sokáig elálló tartós élelmiszerekből, mint például a száraz tésztafélékből vagy rizsből, lisztből, valamint cukorból érdemes akár több hónapra előre bevásárolni, mert nagyobb kiszerelésben, például karton áron jóval olcsóbban juthatunk hozzá ezekhez a nem romlandó árukhoz, és így az esetleges áremeléseket is elkerülhetjük. Több hipermarket jelentős akciókkal indította az évet, nézzük át ezeket, mielőtt bevásárolni indulnánk. Több termékhez olcsóbban juthatunk most hozzá, tipikusan ilyenek a karácsonyi díszcsomagolásban megvásárolható illatszerek, ajándékcsomagok.

Próbálj meg idén ritkábban vásárolni

2013.01.27.

Az elkészített lista alapján próbáljunk meg csak kéthetente nagybevásárlást tartani, mert így kevesebbszer fogunk elcsábulni egy-egy nem feltétlenül szükséges termék iránt. Az egyszeri bevásárlással nem mellesleg az üzemanyagköltséget is meg lehet spórolni.

Vásárolj tudatosabban, használd fel a megmaradt készleteket

2013.01.25.

Decemberben sokan jóval több élelmiszert - köztük tartós élelmiszereket is- halmoztak fel, mint amennyit valójában felhasználtak. Vásárlás előtt érdemes áttekinteni megmaradt készleteinket, és bevásárlólistánkra csak azokat felírni, amire valóban szükségünk van.

Az okostelefonnal akár a számlán is spórolhatsz

2013.01.23.

A legtöbb okostelefonra letölthetünk olyan programokat (például Skype, Viber amelyekkel ingyen (csupán az adatforgalmat vagy vezeték nélküli internetet (WiFi-hotspotot) használva tudjuk hívni egymást (egyes készülékeknél ezek a programok videotelefonálásra is alkalmasak), ráadásul nemzetközi hívásokat is teljesen ingyen bonyolíthatunk. Fontos tudni, hogy a rendszer csak akkor működik, ha a másik készülékre is fel van telepítve a program.

Gazdaságosabb lehet a telefonhasználat, ha...

2013.01.21.

Ha csak keveset használjuk mobiltelefonunkat, fontoljuk meg, hogy váltsunk-e egy feltöltőkártyás szolgáltatásra. A mobilszolgáltatók kínálnak úgynevezett családi csomagokat is, amelyekkel -általában ezer forint/előfizetés körüli díjért- a csoportban levő előfizetők ingyen hívhatják egymást, bármely időszakban, általában több száz percen keresztül. Számoljuk ki, hány percet beszélnek egymással a családtagok egy hónapban, és mennyit is jelent ez forintosítva.

Így spórolhatsz a telefonszámlán

2013.01.19.

Ha valaki feltöltőkártyás és havonta háromnál többször tölti fel kártyáját, érdemes elgondolkoznia azon, hogy váltson előfizetéses szerződésre. Ezek ugyanis általában alacsonyabb percdíjjal járnak, ráadásul sok esetben a havidíj teljes egészében lebeszélhető, a csomagban kapunk sms-eket, internetes adatforgalmat is. Fontos tudni azonban, hogy az előfizetés általában 1 vagy 2 év hűségidővel is jár.

Nézd át a telefonszámládat, talán túl sokat költesz

2013.01.17.

Érdemes pár percet szánnunk arra, hogy átgondoljuk telefonálási szokásainkat, megnézzük azt, hol és hogyan jöhetünk ki költséghatékonyabban. Érdemes összehasonlítani csomagunkat, percdíjainkat mobilszolgáltatónk más csomagjaival, vagy akár más szolgáltatók ajánlataival is. Ha túl drágának tartjuk jelenlegi csomagunkat, ne féljünk a váltástól, azonban figyeljünk arra, hogy az előfizetéses szerződéseknél - ha tart még hűségidőnk- csak kötbér fizetésével hagyhatjuk el szolgáltatónkat. Érdemes tehát elolvasni a szolgáltatótól kapott levelet, érdeklődni az információs telefonszámokon, vagy az ügyfélpontoknál: egy kötbéres szerződésbontás ugyanis akár több tízezer forintra is rúghat.

Hitelkártya: ezekre mindenképp figyelj

2013.01.15.

A kártya igénylésekor kérdezzünk rá, hogy milyen hosszú a türelmi időszak, vagy ha szükségesnek látjuk, van-e lehetőség a fizetési határidő megválasztására, módosítására,illetve hogy hogyan tudjuk rendezni tartozásunkat. A tartozás rendezéséig keressünk jó befektetéseket pénzünknek, iylen lehet egy magas kamatot fizető bankszámla.

A hitelkártyával kedvezményeket kaphatunk

2013.01.13.

Többféle kedvezményt biztosítanak a hitelkártyák. Aki betart néhány egyszerű szabályt, az hasznos társra lelhet a hitelkártyákban. A legtöbb hasonló kártyával 45-50 napig kamatmentesen lehet vásárolni, ráadásul minden egyes tranzakció után pontokat vagy azonnali jóváírást kapunk a bankoktól. Ezzel akár több 10 vagy akár 100 ezer forintot spórolhatunk évente.

Érdemes akár több banknál is számlát nyitni

2013.01.11.

Érdemes akár több banknál is számlát nyitni, es egyes műveleteket máshol intézni. A sárga csekket mindenképp érdemes elkerülni és általánosságban a készpénzhasználatot is mellőzhetjük, amennyire tudjuk. A folyószámlán tartott pénzünk hozamára is egyre inkább érdemes odafigyelni, megtakarításainkat minél előbb kössük le és keressünk olyan folyószámlát, ahol akár az azonnal hozzáférhető bankszámlapénzünk után is jár kamat.