Bejelentkezés:

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2017. január 22. vasárnap Vince, Artúr
Hírek » Megtakarítás

Legatyásodtál? 7 trükk, hogy egyetlen számla se okozzon fejfájást

Az év végén sokan kiköltekeznek karácsony miatt, sőt, akár nem kevés az a család, ahol még hitelt is felvesznek. A törlesztőrészletekkel viszont csak januárban szembesülnek a családban, ezek kifizetéséhez sokaknak össze kell húzni a nadrágszíjat. Összeszedtünk hét trükköt, amivel könnyebben kigazdálkodhatjuk a törlesztőrészletek összegét.

Válts mobilszolgáltatót!

Sokan akár évtizedek óta ugyan annál a mobilszolgáltatónál vannak, azonban könnyen előfordulhat, hogy egy másik cégnél sokkal kevesebbet kellene fizetni ugyan azért a szolgáltatásért. Persze akkor spórolhatunk igazán, ha az egész család egy szolgáltatónál van, ezért a váltás előtt érdemes lehet kikérni a havi telefonhasználatunkon alapuló díjkalkulációt.

Nyiss egészségpénztári megtakarítást!

Ha van rendszeres egészségügyi kiadásod, akkor érdemes lehet egészségpénztári megtakarítást indítanod. A havi egészségügyi kiadásodat (pl: rendszeresen szedett gyógyszerekre költött pénz) a pénztárba fizesd be, ami után 20 százalékos állami jóváírást kapsz (ezt az adóbevallásban jelezni kell). A gyógyszertárak jelentős része pedig elfogadja az egészségpénztári kártyát, amiből kifizethetd a gyógyszereid árát.

Váltsd ki a régi hiteled!

Lakáshiteleknél évről évre érdemes szétnézni a bankok ajánlatai között, ugyanis a kiváltott kölcsönöknél a pénzintézetek gyakran jelentős kamatkedvezményt adnak. Aki karácsony előtt vett fel kölcsönt, annak is érdemes lehet szétnézni a személyi kölcsönöknél. A hitelkiváltás miatt felvett kölcsönöknél több százalékkal is alacsonyabb lehet a kamatunk, ráadásul az áruhitel vagy a hitelkártya-tartozás magas kamatánál sokkal kedvezőbb lehet a személyi kölcsön kamatozása.

Válts TV szolgáltatót!

A tévé és internet díjak is sokat csökkentek az elmúlt években és a hálózati fejlesztéseknek köszönhetően egyre több szolgáltató érhető el. Érdemes lehet körülnézni, hogy találunk-e olcsóbb kábeltévét, mint a jelenlegi, ha nem szeretnénk sokáig keresgélni, akkor már egy kifejezetten erre létrehozott netes kalkulátort is használhatunk.

Tervezd meg a heti étkezéseket!

A magyar háztartások egyik legnagyobb kiadása az ételre költött pénz. Érdemes a heti ételfogyasztásunkat előre megtervezni és mindenből annyit vásárolni, amennyit ténylegesen el is fogyasztunk. A kidobott élelmiszer ugyanis pazarlás és több ezer forinttal is megdobhatja a családi büdzsét.

Tedd le a cigit!

Sokaknak vannak káros szenvedélyei, az egyik legjellemzőbb a cigaretta, de a napi rutinként megjelenő nassolás is ilyen lehet. Ezek elhagyásával nemcsak az egészségünk lehet jobb (amely később az orvosi költségeken való spórolásban fogható meg), de napi szinten is megtakarítunk vele.

Ha napi nagyjából fél doboz cigarettával számolunk, az azt jelenti, hogy naponta 500 forintot költünk arra, hogy az egészségünket romboljuk. Ez havi szinten 15 ezer forintot jelent, éves szinten pedig 180 ezer forint megy el erre.

Válts LED-égőre!

Ugyan kezdetben némi befektetést igényel minden égőt LED-esre cserélni, azonban az erre költött pénz hamar megtérül és többezer forinttal csökkenhet a villanyszámlánk.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Már pár száz forintból is lehet nyugdíjad: íme a trükk
Kiszámoltuk, mennyit kellene félretenned.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Imádják a vért az öreg kontinensen: íme Európa horrorételei

Szinte bárhova vet minket a sors Európán belül, szinte mindenütt fogyasztanak állati vért különböző formában. A hagymás sült vért talán nem kell bemutatni, ez leginkább hazánkra jellemző. Szlovákia...
 

Így válaszd ki a legjobb vágódeszkát: tényleg olyan jó a műanyag?

A vágódeszka az egyik legfontosabb konyhai eszköz, különösen, ha sokat főzünk (ami ugye olcsóbb, mint étterembe menni). A legfontosabb, hogy milyen anyagból készül: Régebben a műanyag vágódeszkát...
NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

01.19-01.25
Országos

Aldi

01.19-01.25
Országos

Spar

01.19-01.25
Országos

Interspar

01.19-01.25
Országos

Tesco

01.19-01.25
Országos

Spar, Interspar

extra ajánlatok
01.12-02.02
Országos

Auchan

baba
01.05-02.01
Országos

Auchan

friss húsok
01.05-02.02
Országos